fbpx

Unele balsamuri înrăutățesc buzele – iată ingredientele pe care ar trebui să le eviți

Este oficial sezonul balsamului de buze. Condițiile meteo reci și uscate îți pot face buzele uscate și crăpate, așa că este o idee bună să te alimentezi cu unguente hidratante pentru iarnă. Dar înainte să ieși și să cumperi primul produs pe care îl vezi, verifică-i ingredientele. Unele produse ar putea sfârși prin a-ți usca buzele și mai mult și a permanentiza efectul (mai ales dacă e folosit excesiv). Iată câteva sfaturi pentru a te ține departe de buzele crăpate în acest sezon:

  1. Evită balsamurile cu acid salicilic

 Acest ingredient, care se găsește în unele medicamente pentru acnee, ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la înmuierea buzelor. Cu toate acestea, acesta poate irita pielea și poate provoca inflamații și uscăciune în timp, după cum susțin medicii dermatologi.

  1. Stai departe de fenol, mentol și camfor

Acestea sunt câteva alte ingrediente comune pe care tot medicii dermatologi ne sugerează să le evităm. Acestea pot provoca uscăciune pe termen lung, chiar dacă par să ajute la început. „Da, calmează imediat, dar pe termen lung poate fi iritant pentru buze”.

  1. Evită balsamurile cu parfum sau arome

Aceasta ar putea fi una dificilă pentru iubitoarele de balsamuri cu miros de fructe, dar parfumurile îți pot irita buzele – mai ales dacă ai pielea deja sensibilă. „Multe persoane au de fapt alergii sau alte reacții la aromele care sunt puse în balsamurile de buze pentru a le face să miroasă și să guste puțin mai bine, iar acestea sunt cu adevărat cauza majorității reacțiilor iritante”. Dacă buzele tale sunt puternic crăpate, încearcă să treci la un balsam de buze fără parfum pentru a vedea dacă face diferența.

  1. Echilibrează agenții seci cu uleiuri

Multe balsamuri de buze conțin umectanți precum acidul hialuronic și glicerina, ceea ce înseamnă că îndepărtează umezeala de pe buze dacă nu sunt compensate de un agent ocluziv, care împiedică pierderea umidității. Așa cum subliniază dermatologii, dacă vezi oricare dintre aceste ingrediente într-un balsam de buze, asigură-te că el conține și un agent ocluziv, cum ar fi ceara de albine, untul de shea, uleiul de nucă de cocos, uleiul mineral, petrolatum sau squalen.