fbpx
Un nou anotimp, produse noi de îngrijire a pielii?

Pe măsură ce anotimpurile se schimbă, ar trebui să schimbăm și produsele noastre de îngrijire a pielii. Dar nu este o regulă imperios necesară. Unii oameni ar putea avea nevoie să-și schimbe rutina de îngrijire a pielii în mod  sezonier, alții însă nu pot. Mergând de la vară la toamnă, vremea poate provoca o schimbare dramatică a pielii sau nicio schimbare. Depinde complet de modul în care pielea ta răspunde la tranziția anotimpurilor.

Semne care ne spun că rutina de îngrijire a pielii trebuie schimbată

Deci, de unde știi dacă rutina ta de iarnă are nevoie de o modificare? Este suficient să se caute următoarele modificări ale pielii: dacă devine din ce în ce mai uscată, obosită, ternă sau dă senzație de inconfortabilitate (prea strânsă după curățare, de exemplu). Un alt indiciu ar putea fi dacă pielea din jurul ochilor este mai uscată decât în sezonul precedent.
Singurul produs pe care ar trebui să-l schimbați pe măsură ce intrăm într-un nou sezon este hidratantul. Pentru timpul zilei, poate fi necesar să treceți la o formulă cremoasă, mai emolientă, cu factor de protecție solară (SPF). Pentru noapte, este posibil să ai nevoie de o cremă mai bogată decât de o loțiune sau gel. Sau poți încerca unul din noile uleiuri faciale ca un adjuvant pentru hidratantul pe care l-ai folosit.

Protecția solară devine necesară

Pe măsură ce mercurul crește și începem să primim mai multă lumină solară, nu înseamnă că poti uita de SPF. Cancerul de piele este cel mai frecvent tip de cancer și prevalența acestuia crește, au subliniat dermatologii. Soarele provoacă și pete maronii, riduri, vene sparte (spider veins). Este indicat să se evite soarele între orele 10:00 și 16:00 și să se aplice zilnic o cremă de protecție solară SPF 30, aplicată pe gât și mâini. Gândiți-vă la acest lucru ca la un alt obicei zilnic (precum schimbarea lenjeriei de corp sau spălatul pe dinți).

Lumina zilei din noul anotimp impune un nou tip de îngrijire

O altă parte a rutinei care poate să rămână consecventă este modul în care îți speli pielea – ceva ce ar trebui să faci dimineața și seara (ca și periajul dinților). Dacă ai piele normală sau uleioasă, alege o spălare de curățare cu o textură spumoasă, dacă ai piele sensibilă sau uscată, alege o cremă sau un produs de curățare lăptos. Nici bărbații nu sunt scutiți de acest lucru. Așadar și persoanele de sex masculin ar fi indicat să utilizeze un produs de curățare fără săpun, care nu va usca pielea.

Ce trebuie să evitați

Atunci când alegi un produs, experții spun că trebuie să ai grijă la parfumurile și vopselele artificiale, care pot afecta pielea. Acestea din urmă pot fi găsite pe lista ingredientelor cu coduri precum C6-Red.
Ceea ce este înfricoșător este că, chiar dacă credem că produsele parfumate nu deranjează pielea deoarece nu se vede sau simte nicio iritare, se poate întâmpla totuși sub suprafața pielii. Daunele apar mulți ani mai târziu, în același mod în care daunele provocate de soare nu devin atât de evidente până când nu suntem mai în vârstă. Alcoolul isopropilic este un alt ingredient obișnuit care va schimba nivelul pH-ului pielii, îndepărtându-i uleiurile naturale. Un alt lucru care uneori poate deshidrata pielea (și o poate determina să producă mai mult ulei și acnee) sunt anumite șervețele de curățare care, în mod ironic, sunt de obicei destinate să lupte împotriva acesteia.