fbpx

Un medicament pentru a ajuta la oprirea ridurilor și a îmbătrânirii?

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Columbia Britanică (UBC) și Providence Health Care ridică speranțe pentru un medicament care să prevină îmbătrânirea și ridurile. Au șoareci de inginerie genetică, cu piele mai puțin ridată, în ciuda expunerii repetate la lumina UV care induce ridurile. Această descoperire a avut loc atunci când profesorul UBC David Granville investiga rolul lui Granzyme B în ateroscleroză și atacuri de cord. El și echipa sa au descoperit că șoarecii cărora li s-a administrat acest medicament au păstrat pielea cu aspect tânăr în comparație cu pielea normală în vârstă.

Ei au publicat concluziile în Aging Cell, afirmând că medicamentul ar bloca activitatea Granzyme B în anumite locuri și, prin urmare, ar preveni îmbătrânirea și deteriorarea țesuturilor care depind de colagen, inclusiv vasele de sânge ale pielii și pasajele pulmonare.

O companie numită viDA Therapeutics dezvoltă în prezent un inhibitor Granzyme-B bazat pe această tehnologie și intenționează să testeze un medicament aplicat local în termen de doi ani pe persoanele cu lupus eritematos discoid.

Aceasta este o boală autoimună și atunci când pielea este expusă la lumina soarelui, aceasta poate duce la cicatrizarea feței. Muzicianul Seal suferă de această afecțiune.

Dacă medicamentul se dovedește eficient, există atunci potențialul pentru un produs cosmetic și ceva care ar putea fi utilizat pentru condiții care pun viața în pericol, cum ar fi anevrisme și boli pulmonare obstructive cronice. Acestea sunt cauzate de descompunerea colagenului și a altor proteine ​​care asigură structura vaselor de sânge și a căilor pulmonare.