Un masaj facial japonez care te poate scăpa de riduri și aspectul umflat în doar 5 minute pe zi
Masajul japonez Asahi este popular în toată lumea. Vizând ganglionii limfatici, ameliorează umflarea și încetinește îmbătrânirea pielii faciale. Videoclipurile care prezintă această tehnică au obținut deja peste 8 milioane de vizualizări. Chiar și modele de renume mondial, precum Natalia Vodianova, recunosc folosirea unor elemente ale masajului Asahi în rutina lor zilnică de îngrijire a feței. Având instrucțiuni ușor de urmărit cu privire la efectuarea masajului facial Asahi, în doar câteva săptămâni, această metodă îți va netezi vizibil ridurile și va face să dispară cearcănele de sub ochi.
Câteva reguli importante
Acest masaj este contraindicat dacă ai tulburări ale sistemului limfatic, erupții cutanate, piele deteriorată, răceli sau gripă. Înainte de procedură, spală-ți fața și clătește-ți mâinile cu un antiseptic. Folosește ulei sau cremă naturală pentru a reduce frecarea cu pielea. În timpul sesiunilor de masaj, ar trebui să simți presiunea, exercitată de degete. Dar nu ar trebui să fie suficient de puternic pentru a provoca disconfort. Ușurează presiunea în timp ce îți masezi urechile, zona de sub maxilar și gâtul (care este locul în care sunt localizați ganglionii limfatici). Ar trebui să repeți fiecare mișcare de masaj de 3 ori (și când vine vorba de zonele cu probleme – de 4 sau de 5 ori). Pentru o eficiență maximă, fă-ți masajul Asahi în fiecare zi, în același timp.
Mișcări de bază
Apasă degetele ambelor mâini spre zonele situate de sub tâmple, aproape de jantele superioare ale urechilor. Aplicând o ușoară presiune, glisează-ți degetele în jos, până la clavicule. Cu acest gest, provoci o ieșire de lichid limfatic. Repetă de 3 ori la începutul sesiunii tale Asahi și nu uita să o efectuezi la sfârșitul fiecărei mișcări ulterioare de masaj.
Zona din jurul ochilor
Cu buricele degetelor mijlocii, apasă pe colțurile exterioare ale ochilor. Menținând presiunea, glisează-ți ușor degetele de-a lungul pleoapelor inferioare spre colțurile interioare ale ochilor.
Fă o scurtă pauză, apoi mișcă-ți degetele în sus, desenând un arc sub sprâncene și revenind la colțurile exterioare ale ochilor. Apoi, mișcă-ți degetele de la exterior la colțurile interioare ale ochilor încă o dată.
Frunte
Apasă buricele degetelor indice, mijlocii și inelare în centrul frunții. Folosind mișcări în zig-zag, glisează-ți degetele din centrul frunții spre temple.
Zona din jurul buzelor
În această etapă a sesiunii de masaj, trebuie să repeți fiecare pas de 3-4 ori, apoi să termini cu mișcarea de bază: Pune-ți ambele mâini la bărbie. Apasă 3 degete spre centrul bărbiei și mută-le într-un semicerc spre buza superioară. Apasă buricele degetelor mijlocii pe aripile nasului și deplasează-ți degetele în semicercuri spre arcul nazal și repetă. Glisează-ți degetele de pe arcul nazal spre obraji și înapoi.
Șanțurile nazolabiale
Pune-ți ambele mâini la bărbie. Apasă 3 degete spre centrul bărbiei (ca în mișcarea anterioară).
Menținând presiunea, glisează-ți mâinile spre colțurile interioare ale ochilor, evitând în același timp buzele. Mută-ți degetele din colțurile interioare ale ochilor spre tâmple.
Ovalele feței
Cu palma stângă, apasă-ți partea stângă a maxilarului. Mută-ți mâna dreaptă de la marginea exterioară dreaptă a maxilarului într-un punct chiar sub colțul interior al ochiului. Mută-ți degetele din colțul exterior al ochiului spre tâmple, apoi efectuează mișcarea de bază pe partea dreaptă a feței, cu o singură mână. Cu mâna dreaptă, apasă-ți partea dreaptă a maxilarului și folosește mâna stângă pentru a repeta același set de mișcări pentru partea stângă a feței.
Obraz
Așează-ți mâinile pe părțile laterale ale nasului și aplică presiune doar cu 3 degete. Glisează-ți degetele de-a lungul pomeților în direcția tâmplelor. Pune-ți încheieturile împreună, ținând palmele la distanță. Apasă cu podul palmelor pe bărbie și buze, ridicându-ți obrajii. Glisează cu podul palmelor de-a lungul pomeților, spre urechi.
Bărbie
Pune mâinile în aceeași poziție în care erau la începutul mișcării anterioare. Înclinând ușor capul în față, apasă cu podul mâinilor pe bărbie. Glisează-ți podul palmelor de-a lungul maxilarului inferior, spre lobii urechii.
Zona A
Pune-ți degetele sub bărbie. Restul degetelor mâinilor drepte și stânga ar trebui să se întâlnească la nas, formând un triunghi. Lăsând degetele în loc, mută-ți restul degetelor de la nas la tâmple, trăgând ușor de piele în lateral.
Eficacitate
Este foarte important să respecți tehnicile adecvate de masaj. Pentru a te asigura, urmează instrucțiunile și acordă atenție senzațiilor. Dacă este făcut corect și în mod regulat, masajul Asahi va aduce rezultate uimitoare în cel mai scurt timp. Nu degeaba o numesc „îți face fața cu 10 ani mai tânără”!