fbpx

Un gin și tonic anti-îmbătrânire? Creatorii spun că este ca un cocktail alcoolic facial

Se presupune a fi primul de acest gen … un gin minunat care întinerește pielea în timp ce-l bei! Creatorii ginului anti îmbătrânire își revendică cocktailul de „botanici care sfidează vârsta  ” și „colagenul de băut” făcând ca produsul lor să fie „echivalentul alcoolic al unei fețe”. Următorul lucru bun pentru cei care vor să rămână tineri, dar nu vor să renunțe la alcool. Și poate că e un lucru bun.

Ce spun experții despre asta

Colagenul, o proteină care se găsește în mod natural în corpul nostru, conferă rezistență și elasticitate pielii noastre. De asemenea, ajută la înlocuirea celulelor moarte ale pielii. Deoarece există tendința de a se produce mai puțin colagen pe măsură ce îmbătrânim, industria frumuseții a creat o nișă în plină expansiune. Suplimentele de colagen sunt una dintre cele mai recente tendințe, dar ea a existat de ani de zile în Japonia, unde sunt „restaurante de frumusețe” care servesc oale fierbinți de colagen pentru anti-îmbătrânire. Din păcate, există o lipsă de dovezi credibile că oricare dintre ele funcționează cu adevărat.

Pretențiile pentru ginul anti-îmbătrânire zboară în fața cercetării științifice, care încă nu arată că colagenul de băut poate reduce un singur rid sau poate avea alte beneficii pentru piele. Mai mult decât atât, consumul prea mult de alcool deshidratează organismul, astfel încât există mai multe șanse de impact negativ.

Dermatologii explică – atunci când inhalezi colagenul, sistemul digestiv îl digeră. Deci, nu ajunge chiar în pielea ta în forma în care trebuie să fie pentru a fi eficient.

Chiar și cremele de față cu colagen sunt o risipă de bani, spun experții, deoarece moleculele de colagen sunt atât de mari încât nu absorb într-adevăr epiderma.

Se spune că cele mai bune produse pentru anti-îmbătrânire (în afară de protecția solară, desigur) sunt cele cu vitamina A (care mărește producția de colagen) și vitamina C (are proprietăți antioxidante care diminuează efectele daunelor aduse mediului).

Mai mult, ingredientele cosmetice, cum ar fi retinolul și epigallocatechin-3-galatul (găsite în ceaiul verde), pot ajuta, de asemenea, la stimularea producției de colagen.

Poate că cel mai simplu mod de a păstra tenul cât mai tânăr este, totuși, să consumi o dietă sănătoasă, bogată în grăsimi și bogată în proteine ​​și legume.

Acestea conțin antioxidanți și sunt componentele colagenului.

Cu cât suntem mai sănătoși, cu atât vom avea pielea mai sănătoasă.