fbpx

Uleiuri esențiale și remedii naturale care pot face minuni pentru păr

 Părul frumos este o adevărată comoară pentru oricine, iar uleiurile esențiale sunt excelente ajutoare pentru atingerea acestui obiectiv. Sunt extrem de puternice și pot fi folosite pentru îngrijirea părului, pentru întărirea acestuia, pentru creștere, pentru refacerea daunelor și ca remediu eficient împotriva pierderii lui. Uleiurile esențiale sunt folosite de sute de ani, iar cercetătorii au descoperit că sunt foarte eficiente în îngrijirea părului. Iată o listă care te va ajuta să alegi uleiul esențial sau amestecul de uleiuri care va rezolva corect orice problemă de păr. Nu pierde bonusul foarte important la sfârșit.

Îngrijirea părului uscat.

Dacă ai părul uscat, amestecă 5-7 picături de ulei esențial în 1 lingură de ulei cald de măsline, nucă de cocos, porumb sau avocado. Masează-l pe scalp cu degetele. Se lasă câteva ore și apoi se spală. Uleiul din lemn de santal etanșează în umiditate părul uscat și deteriorat. Uleiul de lavandă este deosebit de benefic în acest scop, deoarece ajută la reglarea producției de sebum, precum și la sigilarea umidității. Uleiul de ylang-ylang controlează conținutul de grăsime al pielii și crește elasticitatea părului. Uleiul de geraniu echilibrează producția de ulei a scalpului, precum și o condiționează în mod natural. Uleiul de iasomie hidratează părul și îl face moale și mătăsos. Te rugăm să reții: uleiul esențial de iasomie nu trebuie, în niciun caz, folosit de femeile însărcinate sau care alăptează!

Îngrijirea părului gras.

Dacă părul tău este gras și devine rapid gras, uleiurile esențiale potrivite pot ajuta cu adevărat la normalizarea activității glandelor sebacee. Amestecă 5-7 picături de ulei esențial cu 1 lingură de ulei purtător pe scalp și masează-le puternic timp de 2-3 minute. Lasă-le pe scalp 60-90 minute. Clăteste. Cele mai bune uleiuri purtătoare pentru părul gras sunt uleiurile de dovleac, migdale, calendula. Uleiul de grapefruit normalizează secreția de ulei. Uleiul de lămâie ajută la echilibrarea uleiurilor naturale ale scalpului. Uleiul de geraniu normalizează activitatea glandelor sebacee și previne apariția greșelii.

Consolidarea și prevenirea căderii părului.

Pentru a face părul puternic și pentru a preveni căderea părului, este necesar să tratezi rădăcinile părului. Se amestecă 5-7 picături de ulei cu 1 lingură de ulei purtător, se masează bine la nivelul scalpului și se lasă câteva ore sau peste noapte, apoi se spală ca de obicei. Uleiul de măsline, ricin sau brusture trebuie utilizat ca ulei purtător. Uleiul de lavandă este un tip de ulei bine rotunjit, care este utilizat pentru prevenirea căderii părului și restabilirea foliculilor. Uleiul de rozmarin întărește rădăcinile și restabilește elasticitatea pielii. Uleiul de mușețel stimulează creșterea și hrănește părul, restabilindu-i puterea. Uleiul de salvie stimulează regenerarea și creșterea. Uleiul de cimbru oprește căderea părului, restabilind firul slăbit și deteriorat.

Stimularea părului să crească.

Pentru creșterea părului, amestecă 5-7 picături de ulei cu 1 lingură de ulei purtător și masează-l pe scalp. Se lasă câteva ore sau peste noapte, apoi se spală. Uleiul de ricin, de măsline sau de migdale trebuie utilizat ca ulei purtător. Uleiul de patchouli calmează și accelerează creșterea părului. Uleiul de portocal, lămâie și mandarină au un efect de întărire. Uleiul de cedru are un efect vindecător și hrănește părul și scalpul. Uleiul din semințe de morcov întărește părul, crește circulația sângelui și accelerează procesul de restaurare și regenerare a părului.

Eliminarea mătreții.

Mătreața este o afecțiune obișnuită a pielii care se întâmplă multora dintre noi, dar unele uleiuri esențiale pot ajuta la eliminarea acesteia. Se adaugă 10 picături de ulei esențial la 1 lingură de ulei purtător și se masează în scalp. Lăsat peste noapte în timp ce dormi, se spală părul dimineața. Dacă lăsarea peste noapte nu este o opțiune, ține-l pe păr pentru câteva ore și apoi spală-l. Uleiul de purtător recomandat pentru acest lucru este uleiul de ricin, cedru sau brusture. Uleiurile de arbore de ceai, lemongrass, eucalipt și mentă sunt excelente dacă mătreața este cauzată de o ciupercă. În cazul unui scalp uscat, uleiurile de lavandă sau de patchouli sunt cel mai eficient tratament.

Păr deteriorat și vârfuri despicate.

Tratamentul pentru părul deteriorat și vârfuri despicate se poate face într-unul din 2 moduri. Tratament înainte de spălare: Amestecă 5-7 picături de ulei cu 1 lingură de ulei purtător și aplică liber pe păr, în special la vârfuri. Lasă-l să acționeze cel puțin 20 de minute sau peste noapte. Spală-l ca de obicei. Tratamentul părului abandonat: adaugă 5-10 picături din fiecare ulei într-o sticlă pulverizatoare și agită bine înainte de fiecare utilizare. Pulverizează peste părul încă umed după șamponare, aplicându-l mai ales spre vârfuri. Acest tratament este de asemenea grozav dacă ai părul frizzy. Trucul este să nu-l aplici excesiv, altfel s-ar putea să sfârșești cu părul gras, care trebuie urgent spălat din nou. Ai nevoie literalmente de o cantitate foarte mică pentru a-ți face părul să se simtă luxos și moale. Cele mai bune uleiuri purtătoare pentru acestea sunt uleiurile de jojoba, măsline, migdale și avocado. Uleiul de cimbru restabilește în mod remarcabil părul și readuce aspectul sănătos, mai ales dacă a fost slăbit sau deteriorat de colorare sau de utilizarea unor scule fierbinți. În cazul capetelor despicate, uleiurile de lavandă, mușețel, geraniu, lemn de santal, trandafir și cedru sunt foarte eficiente.

Aplicare și spălare.

Pentru a spăla masca cu ulei esențial, nu-ți uda părul! Mai întâi aplică șampon pe părul gras, în acest caz vei avea nevoie de mai mult decât de obicei și curăță întreaga lungime a părului. Apoi spală-l cu apă. După aceasta, repetă șamponarea din nou, ca de obicei. Un amestec de 5-7 picături de ulei și 1 lingură de ulei purtător este, în mod normal, cantitatea potrivită pentru părul cu lungime medie, iar dacă părul este scurt sau foarte lung, sau este foarte des, poate trebuie să reduci sau să dublezi cantitatea recomandată.

Reguli generale de utilizare a uleiurilor esențiale

Uleiul esențial nu se aplică în forma sa pură. Întrucât uleiurile esențiale sunt un produs foarte concentrat, trebuie adăugate doar câteva picături în uleiul purtător, aproximativ 5-7 picături la 1 lingură.

În scop preventiv, aplică-l o dată pe săptămână. În scop terapeutic – de 2-3 ori pe săptămână.

Rezultatul devine vizibil după 2-3 săptămâni.

Reține că uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și verifică întotdeauna dacă ești alergic la ele.

Cu toate acestea, dacă simți o ușoară senzație de arsură când utilizezi ulei de citrice sau de pin – acest lucru ar putea fi normal și indică fluxul de sânge la nivelul scalpului, ceea ce este exact ceea ce ar trebui să facă.

Unele uleiuri nu trebuie niciodată folosite de gravide.