fbpx

 O vorbă veche spune: ochii tăi sunt cu adevărat ferestrele sufletului tău. Contactul cu ochii este cea mai non-verbală formă de comunicare pe care o avem – atât de puternică încât uneori transmite mai mult despre gândurile și sentimentele noastre decât cuvintele noastre. Vă uitați mereu în ochii iubiților voștri? Sau ai observat un copil care te fixează cu privirea în autobuz?
Sunteți norocoși – multe studii arată că oamenii se uită mai mult la cei cărora le plac sau li se par atractivi. Este și un efect contagios. Bebelușii se vor uita la o față de trei ori mai mult, dacă acea persoană îi întoarce favoarea; privitul reciproc implică adorația reciprocă, pe care o iubim ca ființe sociale.
În mod similar, atunci când vine vorba de jocul iubirii, ochii noștri sunt niște mesageri inteligenți: pupilele noastre se dilată atunci când privim pe cineva de care suntem atrași, atât bărbații cât și femeile susțin câ pupilele mari sunt o calitate atractivă. Semnalează pe cineva care te adoră!

Forma ochilor tăi spune și o poveste biologică. Ochii mari la o femeie sugerează că are nivel de hormoni ondulari (masculi) mic și de estrogen ridicat, ceea ce implică tinerețea și fertilitatea. Din fericire, este, de asemenea, un efect care poate fi ușor de falsificat sau îmbunătățit cu trucuri de machiaj inteligente.
În ceea ce privește culoarea ochilor? La fel de fascinant ca și caleidoscopul culorilor, oamenii de știință cred că reflectă doar preferințele arbitrare de împerechere ale strămoșilor noștri. Dar sunt totuși superbe și, credeți-ne, există un motiv să iubim fiecare nuanță unică!

Îndepărtați cearcănele de sub ochi!

Există tone de cauze pentru oaspeții umbroși, nedoriți, care ne înconjoară zona de sub ochi. Inelele albastru și purpuriu nu sunt asociate numai cu îmbătrânirea – persoanele de toate vârstele suferă de cercuri întunecate datorită unui număr mare de motive, de la ereditate la alergii. Dar, datorită subțierii pielii, combinată cu factori de stil de viață, cum ar fi stresul cronic, consumul de alcool, fumatul și expunerea la soare, cercurile de sub ochi pot să se agraveze.

3 remedii care funcționează

Începător: Concealer
Pentru a acoperi cu adevărat o zonă întunecată de sub ochi cu machiaj, alegeți o cremă care este o nuanță mai ușoară decât culoarea ta naturală. Asigură-te că merge cu un amestec care conține tonuri galbene, care ajută la neutralizarea unei distribuții purpurii.

Intermediar: Creme și seruri pentru ochi
Nu împușcați mesagerul, dar majoritatea dermatologilor susțin că, în ciuda revendicărilor privind produsele, până în prezent, niciun produs de îngrijire a pielii nu a fost dovedit științific că luptă împotriva cearcănelor de sub ochi. Acestea fiind spuse, ca și machiajul, unii își pot îmbunătăți aspectul. Căutați o cremă sau un ser pentru ochi care conține pigmenți care reflectă lumina, care împrăștie lumina pentru a oferi un fel de efect miraj care strălucește vizibil în zonele întunecate. Hidrochinona sau acidul kojic va ajuta la refacerea zonei dacă aveți de-a face cu probleme de hiperpigmentare. (Atunci când pielea de sub ochi este întunecată, iar cercurile tale nu se datorează vaselor de sânge de sub suprafață.)

Avansat: Îmbunătățiri cosmetice
Când totul eșuează, vizitați un dermatolog pentru a determina ce măsuri mai agresive puteți lua. Decojirea chimică poate îmbunătăți uneori starea, iar multe recuperari se fac prin reîntinerirea cu laser – care va varia de obicei de la medic la medic – pentru a trata problema. Un dermatolog cosmetic combină terapia neinvazivă cu lumină albastră cu un tratament Coolaser pentru a lupta cu cercurile întunecate.
Injecțiile sunt, de asemenea, populare. Acesta este momentul în care un chirurg plastic sau un dermatolog injectează un pic de acid hialuronic în inelul gol de sub ochi, pentru a îngroșa pielea și a face ca vasele albastre de sub piele să fie mai puțin observabile. Oferă, de asemenea, zonei un aspect mai tânăr, care este întotdeauna binevenit.