fbpx

Tot ce trebuie să știi despre îndepărtarea părului superior al buzelor

Să fim clari, toate avem păr facial, deci, sincer, nu avem prea mari complexe în această privință.
Acestea fiind spuse, dacă însă ești puțin paranoică cu privire la părul de pe față, există o mulțime de opțiuni pentru a-l îndepărta. Iată ce trebuie să știi …

1. Crema de îndepărtare a părului
Cine oare nu a încercat să scape de mustață ?! Ca adolescentă paranoică, alergi acasă și din dulapul de frumusețe al mamei tale apuci prima cremă depilatoare, urmând să te trezești într-un cerc vicios, fiind mereu nevoită să îndepărtezi părul de acolo. Profesioniștii spun că este rapid, fără durere și scapă de fiecare fir de păr. Dar, enervant, pentru că părul se întărește, devine puțin mai întunecat și este ceva ce trebuie făcut în fiecare săptămână. Pielea rămâne destul de sensibilă, așa că întotdeauna trebuie păstrat la îndemână un tub de gel de aloe vera.

2. Aparat de ras/tuns părul
Noua lamă, este perfectă dacă te grăbești. Acest lucru te scapă rapid de orice păr, într-un mod total nedureros, fără să lase urme. Cu toate acestea, s-a constatat că la aproximativ 24 de ore după folosire, părul creștea înapoi.

3. Filetarea
Dacă ați avut vreodată de-a face cu acest tip de intervenție, atunci este genul de nivel de durere de așteptat, și anume ușor neconfortabil, dar nu total insuportabil. Dintre toate metodele de filetare a firului de păr, probabil aduce cele mai bune rezultate ca timp și cost – lăsând același rezultat lunar, cu excepția faptului că firele de păr sunt smulse din rădăcină, astfel încât rezultatele să dureze mai mult. De asemenea, reține că după tratament trebuie să mergi în public cu o buză superioară roșie, deci este recomandabil să mergi undeva cât mai aproape de casă.

4. Crema înălbitoare
Din cauza temerii de îndepărtare a părului, unii aleg ca metodă înălbirea/decolorarea părului buzei superioare pentru a-i minimiza aspectul. Cu toate acestea, în ultimii ani s-a observat că pistruiul devine din ce în ce mai proeminent în jurul liniei de vârf. Nu este neapărat o problemă, dar de ce doar acolo? De ce nu și peste nas și obraji? M-am întrebat dacă procedeul de albire a făcut pielea mai predispusă la pigmentare, iar dermatologul a confirmat suspiciunile. Chimicalele sunt prea dure și irită unele femei până la punctul în care obțin PIH (hiperpigmentarea post-inflamatorie).

5. Epilarea de precizie
Epilatoarele concepute special pentru zonele mici ale pielii, sunt bune pentru captarea firelor de păr scurte și fine. În timp ce acesta se simte un pic pe firele persistente de sprâncene, fiind o zonă mai sensibilă, este destul de nedureros de utilizat pe buza superioară și este foarte ușor de manevrat. Rezultatele netede durează aproximativ o lună – deci, la fel ca filetarea și ceara – folosirea acestui dispozitiv discret la domiciliu este un pro major.

6. Waxing/ ceara
Ceara este cea mai bună când este realizată de către un profesionist, nu merită să riști arsuri sau să provoci accidente diverse la domiciliu, saloanele putând alege cele mai sigure și mai blânde formule pentru față. În funcție de pragul de durere, poate fi destul de neplăcut, dar în nici un caz ceara nu oferă netezirea părului timp de până la o lună. Cea mai bună modalitate de a face ca experiența cu ceară să fie mai puțin dureroasă este să o faci în mod regulat, astfel încât să poți viza diferitele etape ale creșterii părului.

7. IPL Laser și acasă
O dată cu apariția soluțiilor pentru salon, dispozitivele laser și IPL (lumină pulsată intensă) sunt acum disponibile în modele compacte destinate să vizeze zone mici precum buza superioară. Acestea pot efectua o epilare eficientă semi-permanentă, dar rezultatele nu sunt instantanee – ele trebuie utilizate într-o perioadă de 3-6 luni pentru a elimina creșterea părului în diferitele sale etape, apoi doar pentru întreținere. Din păcate este o investiție destul de mare. Un alt lucru care trebuie avut în vedere este faptul că acestea sunt cele mai eficiente, cu tonurile de lumină până la medii ale pielii dar nu pot (totuși) să fie utilizate pe piele întunecată până la foarte întunecată, având cele mai bune rezultate doar atunci când diferența dintre culoarea pielii și cea a părului este mai mare.