fbpx

Tot ce trebuie să știi despre hidratarea pielii

Fie că suferi de piele uscată tot timpul sau numai în lunile mai reci, știi că este mult mai mult decât o simplă neplăcere: se poate simți mâncărime, strânsă, chiar dureroasă, plus poate arăta inestetic, provocând roșeață, fulgi vizibili și textură neuniformă. Din fericire, există modalități susținute de știință pentru ameliorarea, îmbunătățirea și prevenirea uscării pielii atât pe față, cât și pe corp, inclusiv sfaturi de îngrijire a pielii recomandate de dermatologi și produse cu beneficii dovedite.

În primul rând, va trebui să identifici ce-ți cauzează pielea uscată. „Condițiile de frig și vânt pot deshidrata fața din cauza lipsei de umiditate din mediu, iar uscăciunea poate fi cauzată și de produse iritante care pot curăța uleiurile naturale, cum ar fi cele cu alcool, astringenți și acizi duri”, spune dermatologul Jeanine Downie, de la Image Dermatology în Montclair, New Jersey. De asemenea, este posibil fie să supra-cureți sau să supra-exfoliezi sau poți avea o afecțiune a pielii sau a sănătății care poate provoca deshidratarea pielii, cum ar fi dermatita atopică/eczema, psoriazisul și diabetul.

Programarea unei vizite la dermatolog va ajuta să determini cauza – și odată ce știi vinovatul, există o mulțime de lucruri pe care le poți face acasă pentru a liniști pielea.

Remedii și sfaturi pentru pielea uscată

Apoi, vei dori cu adevărat să fii atentă la ce conțin produsele tale de îngrijire a pielii înainte de a le cumpăra. Mai jos, poți explora ingrediente și uleiuri hidratante pentru piele standard de aur, care trebuie luate în considerare, inclusiv cum funcționează, cum să le utilizezi, beneficiile lor și multe altele:

Ingrediente calmante

– acidul hialuronic

– ceramide

– umectanți

– ulei de squalane

– ulei de jojoba

– ulei de ricin

Acum că ești înarmată cu informațiile de care ai nevoie, este timpul să găești cele mai bune produse pentru hidratarea feței și a corpului.