fbpx

Top 7 remedii casnice pentru acnee

Suferi de erupții frecvente și acnee? Încearcă câteva dintre aceste remedii alternative la domiciliu pentru a elimina acneea de pe față. Dacă starea ta nu se îmbunătățește, solicită ajutor profesional de la un dermatolog certificat.

Curățarea cu ulei

Spălarea feței este cel mai simplu mod de a preveni erupțiile – o față curată înseamnă mai puține bacterii care provoacă acnee. Cu toate acestea, uneori poate fi greu să îndepărtezi de pe față produse precum machiajul și protecția solară. Încarcă să folosești un ulei – cum ar fi jojoba sau ulei de cocos – pentru a-ți curăța pielea și a îndepărta totul. Asigură-te că freci uleiul pe pielea uscată în locul pielii umede înainte de a-l clăti sau îndepărta cu un prosop umed.

Bicarbonat de sodiu și miere

Un amestec de bicarbonat de sodiu și miere te va ajuta să-ți tratezi acneea. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta să deschidă porii, în timp ce mierea este antibacteriană și antiinflamatoare, ceea ce poate reduce roșeața și curăță pielea. Se amestecă împreună aceste două ingrediente, se aplică pe față, se lasă să acționeze 15 minute și se clătesc.

Acid acetilsalicilic

Acidul salicilic este un ingredient care se găsește în multe creme de față și unguente pentru acnee, dar este și în aspirină. Aspirina este un medicament antiinflamator care poate ajuta la eliminarea petelor roșiatice și acneei chistice. Zdrobește o pastilă și amestec-o cu apă până când se formează o pastă, aplic-o ca tratament la fața locului și las-o să acționeze 10 minute înainte de a te spăla cu apă caldă.

Pepene

O mască de pepene verde și banane pentru un tratament ușor acasă (de vară). Pur și simplu amestecă împreună o linguriță de piure de banane și o linguriță de suc de pepene verde. Aplică masca pe față și las-o să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă caldă. Continuă în fiecare seară și rezultatele nu vor înceta să apară.

Oțet de mere

Acidul malic este un ingredient-cheie antibacterian din oțetul de mere. Datorită rolului său anti-fungic și antibacterian, este foarte util pentru vindecarea pielii deteriorate de acnee și prevenirea erupțiilor ulterioare. Folosește un pic de oțet de mere ca toner pentru față. Pentru cele mai bune rezultate, asigură-te că îl diluezi cu apă înainte de a-l aplica direct pe față cu un disc demachiant de bumbac.

Pastă de dinţi

Pasta de dinți poate fi capabilă să înlocuiască crema pentru acnee ca tratament regulat pentru coșuri. Aplică puțină pastă de dinți pe zona afectată și las-o să acționeze 10-15 minute înainte de spălare. Deși nu există dovezi științifice, s-a observat că acneea chiar se usucă. Doar asigură-te că folosești o pastă de dinți albă, în loc de un gel.

Nu stoarce coșurile!

Să storci un coș este unul dintre cele mai proaste lucruri pe care le poți face pe față, deoarece acest lucru poate deteriora țesutul facial care-l înconjoară (pe coș). Acest lucru poate provoca nu numai cicatrici pe față, ci poate răspândi și bacteriile de la acnee mai adânc în pielea ta. În schimb,împunge-ți coșul neplăcut cu un ac sterilizat. Apasă ușor acul pe vârful coșului, astfel încât să se poată scurge.