fbpx

Slugging-ul: Noua tendință de îngrijire a pielii

Beneficiile sluggingului sunt cam incredibile. Având o piele plină și strălucitoare poate părea o ispravă imposibilă, mai ales dacă suferi de piele uscată. Noua tendință de îngrijire a pielii care preia atât Reddit, cât și TikTok – se numește slugging și ar putea fi arma secretă a acelei senzații de piele luminoasă. Nu-ți fă griji, nu implică niciun melc real – dar implică utilizarea unui ocluziv pentru a bloca umezeala.

Deci, ce este slugging-ul?

„Slugging-ul este o tendință recentă de frumusețe în care se aplică peste noapte unguent pe bază de vaselină pentru a repara pielea”, spune David Kim, un dermatolog certificat de bord din California. Petrolatum, cunoscut sub numele de vaselină, este ușor de găsit – trebuie doar să ajungi la unguentul de vindecare GH Seal Star Aquaphor.

Care sunt beneficiile sluggingului?

Slugging acționează ca un ocluziv, ceea ce înseamnă că stratul subțire de petrolatum formează un fel de barieră de protecție a pielii. „Slugging-ul funcționează prin repararea pielii, menținând bariera pielii intacte și minimizând pierderile trans-epidermice de apă prin prinderea umezelii”, spune dr. Kim.

Cui se potrivește cel mai bine?

Dr. Kim recomandă slugging numai pentru persoanele cu pielea uscată sau matură, deoarece odată cu îmbătrânirea, pielea noastră începe să-și piardă capacitatea de a reține umezeala. El spune că ar putea fi util și pentru persoanele cu eczeme pentru a ajuta la repararea unei bariere cutanate compromise. Indiferent de cât de uscată este pielea ta, dr. Kim nu ar recomanda slugging în fiecare noapte. „L-aș recomanda doar ca terapie cu puls, adică doar câteva zile consecutive intermitent”, spune el.

Există dezavantaje la slugging?

Pe scurt, da. „Acest lucru nu este cu siguranță pentru oricine cu o piele predispusă la acnee, grasă sau mixtă”, spune dr. Kim. În plus, dacă ai obținut erupții induse de mască, ai grijă. „Acest lucru va ocluziona porii, va provoca erupții acneice și va exacerba masca. Dacă este utilizat prea frecvent, poate provoca milia, care sunt chisturi mici cu cheratină moartă în interior”.

Care este cel mai bun mod de a încerca slugging-ul?

Dacă vrei să încerci slugging-ul, asigură-te că îl adaugi treptat în rutina de îngrijire a pielii, așa cum recomandă Dr. Kim. Slugging-ul ar trebui să fie ultimul pas al rutinei de îngrijire a pielii pe timp de noapte, așa că păstrează-l după curățare, folosind tratamente precum seruri și aplicând hidratantul obișnuit.

Odată ce ai aplicat celelalte produse în rutina de îngrijire a pielii, „aplică un strat subțire de unguent pe bază de vaselină, cum ar fi vaselina sau Aquaphor”, recomandă dr. Kim. „Ar trebui să faci acest lucru cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare, astfel încât să nu rămână unguentul pe toată perna”. Folosește doar un strat subțire – nu ai nevoie de prea mult unguent pentru ca acesta să funcționeze!

Cât de des ar trebui aplicat?

Dr. Kim spune că acest lucru depinde într-adevăr de tipul individual de piele și de preferințele personale. „Dacă ai pielea foarte uscată și ai nevoie de un spor suplimentar în timpul iernii, poți face slug cât de des dorești”, spune el. „Dacă ai o piele grasă sau cu tendințe acneice, nu v-aș recomanda deloc decât dacă o aplici doar pe buze”.