fbpx

Ridică-ți picioarele timp de 20 de minute în fiecare zi și vezi ce modificări apar

Ne-am obișnuit să trăim cu viteză maximă și să rămânem în mișcare constantă. Acesta este motivul pentru care astăzi, mulți oameni apreciază foarte mult exercițiile eficiente care nu necesită mult efort și timp. De exemplu, am găsit un exercițiu care te va ajuta să scapi de oboseală și-ți va îmbunătăți dramatic starea de spirit în doar 20 de minute pe zi. Ne-am dat seama de eficacitatea acestui exercițiu și aflăm mai jos cum să primești cât mai multe beneficii de la el.

Ridică-ți picioarele corect.

Alege-ți o poziție confortabilă lângă un perete și pune-ți o pernă sau o rolă moale sub spatele inferior. Ridică-ți picioarele și întinde-ți-le de-a lungul peretelui. Mâinile tale ar trebui să fie relaxate în jos, lateral corpului. Rămâni în această poziție 15-20 de minute. Este important ca hainele să nu interfereze cu circulația sângelui, deci alege-ți o vestimentație cât mai lejeră. Alege să porți cele mai confortabile haine. Evident, stând nemișcat pe podea timp de 20 de minute nu sună deloc ca exercițiile fizice obișnuite. Este mai mult ca yoga sau o tehnică de relaxare. Cu toate acestea, acest exercițiu pasiv are multe avantaje pentru sistemul circulator. Singura limitare la acest exercițiu este o leziune recentă sau cronică a picioarelor sau a coloanei vertebrale. În plus, mulți începători par să facă următoarele greșeli: să se întindă prea departe de un perete sau prea aproape de acesta sau să pună o rolă prea moale sub gât. Astfel de acțiuni pot duce la tensiune musculară și pot interfera cu nivelarea coloanei vertebrale. Dacă faci astfel de exerciții în mod regulat, foarte curând vei simți o mulțime de schimbări plăcute.Senzația de greutate a picioarelor tale va dispărea.
Senzația de umflare și greutate la nivelul picioarelor este legată de circulația sângelui slabă. Printre alte motive, acest lucru ar putea fi cauzat de o disfuncționalitate cardiacă sau renală, excesul de greutate sau o dietă nesănătoasă. Cu siguranță, trebuie să determini motivul și să-l tratezi. Dar acest exercițiu ar putea deveni foarte bun la tratamentul principal, deoarece ridicarea picioarelor contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui.

Nu mai întâmpini oboseală atunci când poți tocuri înalte

Nimeni nu va contesta că tocurile înalte fac femeia să arate grozav. Cu toate acestea, dacă-ți place să porți acest tip de încălțăminte tot timpul, poate aduce un deserviciu pentru sănătatea ta. Femeile se simt adesea obosite atunci când poartă tocuri înalte din cauza distribuției slabe a greutății corporale. După o zi lungă în stilettos, ar fi minunat să-ți ridici picioarele un timp. Când ajungi acasă, scoate-ți pantofii, ridică-ți picioarele și relaxează-te.
Picioarele noastre obosesc cu adevărat până la sfârșitul zilei. Ar trebui să le oferim o anumită odihnă/pauză schimbând poziția corpului și îmbunătățind conducta venoasă. Pe lângă acest exercițiu, mai poți, de asemenea, să-ți masezi ușor picioarele și să faci un duș cald.

Digestia ta se va îmbunătăți

Așezarea cu picioarele ridicate îmbunătățește activitatea stomacului. Alimentarea cu sânge a organelor interne este îmbunătățită prin drenarea sângelui de la picioare. Mușchii netezi care sunt responsabili de peristaltismul stomacului se tonifiază (peristaltismul este o contracție musculară necesară pentru mișcarea digerării alimentelor). În același timp, circulația crescută a sângelui îmbunătățește activitatea sistemului digestiv. Dacă faci acest exercițiu în mod regulat, majoritatea substanțelor nutritive pe care le consumi vor fi absorbite mai rapid.

Sistemul tău nervos nu va mai fi stresat

În această poziție, vei fi mai relaxat și vei respira mai mult. Țesutul corpului obține mai mult oxigen și circulația sângelui se îmbunătățește, furnizând nutrienți organelor interioare. Acest lucru este benefic pentru sistemul nervos și reduce tensiunea musculară în jurul tâmplelor, gâtului și stomacului.

Calitatea somnului se va îmbunătăți

Unul dintre motivele pentru insomnie este o senzație recurentă neplăcută la nivelul picioarelor (mușchi tensionați, arsură sau umflare). Ridicarea regulată a picioarelor te va ajuta să scapi de aceste simptome. Mai mult, creierul va primi mai mult oxigen prin respirația corectă și circulația sanguină îmbunătățită. Somnul tău va deveni mai profund și mai bun.