fbpx

Planul anti-îmbătrânire pentru fiecare tip de piele

Vrei o piele frumoasă, strălucitoare, care să-ți ofere un aspect fără vârstă ? Urmează rutina simplă concepută pentru fiecare tip individual de piele. Multe femei nu știu cum să-și îngrijească în mod corespunzător pielea și nici nu-și dau seama că rasa și etnia dictează și ce tipuri de produse de curățare, loțiuni și seruri sunt potrivite pentru a fi utilizate. De fapt, folosirea produselor greșite poate adăuga ani pe față ! Pielea este cel mai mare și mai delicat organ al tău, iar fața fiecărei persoane necesită îngrijire specială individualizată. Pentru o piele care pare fără vârstă, urmează una dintre cele trei rutine simple de îngrijire a pielii în funcție de tipul de piele.

1. Tipul de ten închis. Pielea închisă la culoare, tipică afro-americanilor, conține o cantitate mare de melanină, pigmentarea care îi creează culoarea închisă. Melanina este prima linie de apărare a pielii împotriva razelor solare dăunătoare, principala cauză a excesului de riduri. Pielea închisă la culoare are fibre de colagen compactate, ceea ce înseamnă și mai puține riduri. Cu toate acestea, densitatea acestui tip de piele cauzează cădere pe măsură ce îmbătrânești. În timp ce conține niveluri ridicate de pigmentare în straturile superioare, pielea întunecată este încă vulnerabilă la daunele provocate de soare. Dacă ai acest tip de piele, tot trebuie să porți protecție solară. Caută-ți o formulă ultra-pură pentru a evita aspectul cremos, alb. Pe măsură ce îmbătrânește, pielea închisă la culoare poate apărea prăfuită, pătată și/sau lipsită de strălucire. De asemenea, poate apărea ridurile sub formă de „y”, de aceea trebuie să eviți produsele care-ți pot usca sau irita pielea.  Rutina de îngrijire potrivită pentru pielea închisă la culoare. Curățare: Utilizează un produs de curățare ușor liniștitor dimineața și o spălare ușoară exfoliantă noaptea pentru a ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Dimineața: utilizează un toner glicolic, care stimulează ușor colagenul și rupe petele sau petele întunecate. Acest tip de produs controlează, de asemenea, producția de sebum și erupțiile. Noaptea: utilizează un tratament cu retinol fără prescripție medicală, mai degrabă decât unul cu prescripție medicală, pentru a ajuta la producerea de colagen, pentru a preveni hiperpigmentarea (petele de vârstă) și pentru a controla excesul de ulei. Apoi, aplică o cremă de noapte bogată care conține antioxidanți, peptide și/sau ceramide pentru a hidrata și a ajuta la reducerea lăsării.

2. Tipul de ten măsliniu/olivastru. Acest tip de piele de ton mediu este comun la persoanele din regiunile mediteraneene sau din țările din America Latină. Pielea măslinie conține unele caracteristici atât ale tipurilor de piele mai întunecate, cât și mai corecte. Acest tip de piele are mai puțină melanină decât pielea închisă la culoare, făcându-te mai predispus la deteriorarea soarelui. În timp ce pielea măslinie se poate bronza frumos, care este modalitatea naturii de a te proteja împotriva daunelor provocate de soare, hiperpigmentarea apare și ea frecvent. Deoarece nivelul de colagen din pielea măslinie se află undeva între pielea întunecată și cea deschisă, trebuie să te protejezi de întregul spectru de probleme de îmbătrânire – de la riduri la pete de vârstă până la cădere. Rutina potrivită de îngrijire a pielii măslinii. Curățare: folosește un produs de curățare ușor, o singură dată dimineața, pentru a îndepărta puținul reziduu rămas din produsul pe care l-ai aplicat la culcare. Noaptea poți folosi un detergent spumant. Curăță temeinic pentru a te asigura că scapi de excesul de sebum și machiaj. Dimineața: luptă împotriva hiperpigmentării cu un produs antioxidant, cum ar fi un ser de vitamina C. Cele care conțin până la 15% vitamina C sunt cele mai bune pentru a pătrunde cu adevărat în piele și pentru a lupta împotriva radicalilor liberi și pentru a trata petele întunecate de sub ochi (cearcănele). Serul de vitamina C este important deoarece niciun produs de protecție solară nu poate bloca complet razele solare. Noaptea: pentru a ajuta la combaterea pielii pete și a petelor de vârstă, alege-ți un agent de iluminare a pielii care nu conține hidrochinonă și conține retinol, pentru a ajuta la rotația noilor celule ale pielii.

3. Tipul de piele echitabil. Acest tip de piele, tipic caucazienilor, conține niveluri foarte scăzute de melanină, care permite razelor solare să pătrundă profund și să provoace foto-îmbătrânire, daune care se fac pielii din cauza expunerii prelungite la radiații UV. Pielea deschisă are mai puține fascicule de colagen decât pielea închisă la culoare, ceea ce înseamnă că obținem și riduri fine, dar adesea mai puțin lăsate. Din păcate, atât ridurile, cât și daunele provocate de soare tind să apară mult mai devreme la tipurile de piele echitabile. Prea mulți dintre cei cu pielea deschisă sunt victime ale încercării de a găsi cele mai puternice produse anti-îmbătrânire, uitând de sensibilitatea extremă a pielii lor. Unele dintre aceste poțiuni puternice fac mai mult rău decât bine și exacerbează cu adevărat afecțiunile pielii, cum ar fi rozaceea. Rutina de îngrijire potrivită pentru pielea deschisă. Curățare: dacă ai pielea limpede, vei vrea să rămâi la elementele de bază. Folosește un produs de curățare foarte delicat dimineața pentru a menține pielea moale și pentru a preveni eliminarea umezelii. Noaptea, folosește un machiaj delicat, îndepărtându-l cu șervețelele. AM: Aplică o cremă hidratantă ușoară cu cel puțin SPF 30 înainte de a te machia pentru a-țiproteja pielea pe tot parcursul zilei. PM: rutina de seară este un moment bun pentru a reîmprospăta pielea și a înlocui antioxidanții care s-ar putea să se epuizeze pe parcursul zilei. Încearcă un produs de retinol ușor fără prescripție medicală pentru a ajuta la fermitate și a scăpa de liniile fine. Pentru cei cu pielea sensibilă, începeți să o utilizați de două ori pe săptămână. Alegeți-vă o cremă hidratantă bogată și grea.

Miracol anti-îmbătrânire: Schizandra Berry (boabele de Schizandra)

Dacă vrei să arăți mai tânăr, să te simți mai energizat și să-ți crești puterea creierului, încearcă boabele Schizandra. Această plantă este folosită de peste 3000 de ani în medicina tradițională chineză. Boabele Schizandra sunt un adaptogen, o clasă de plante care ajută organismul să lupte împotriva stresului prin reducerea producției de hormoni ai stresului. Ca atare, ajută să te „adaptezi” la stresul mental și fizic prin scăderea acestor hormoni de stres din sânge, o cheie pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. În China, boabele Schizandra sunt cunoscute sub numele de fructe cu cinci arome datorită celor cinci gusturi contradictorii – dulce, acru, sărat, amar și picant. Iată cum boabele schizandrei întorc ceasul:

1. Piele mai tânără: boabele de Schizandra conțin proprietăți antioxidante puternice care acționează pentru întinerirea pielii protejând membrana lipidică din celulele pielii. În plus, calitățile sale antiinflamatorii ajută la reducerea roșeței feței. În cele din urmă, detoxifică ficatul pentru a scăpa corpul de toxine. Încearcă să folosești fructe de pădure uscate Schizandra pentru a face ceai sau suc. Îl poți găsi și sub formă de ceai sau suc gata preparat. Încearcă să tăi gustul puternic al sucului amestecându-l cu un alt suc. Disponibil online și în magazinele de sănătate.

2. Adaugă un surplus de energie: Sportivii de la distanță au folosit Schizandra pentru a-și îmbunătăți performanța. Schizandra stimulează sistemul nervos fără a crea acel efect de excitare pe care îl obținem din stimulente precum cofeina. Schizandra ajută să rămâi în alertă și creează, de asemenea, un impuls de energie stabil, astfel încât să nu te confrunți cu un accident. Pentru a crește energia, bea ceai Schizandra dimineața în loc de cafea.

3. Ascute-ți memoria: boabele Schizandra pot spori concentrația mentală și memoria prin livrarea de mai mult oxigen către celulele creierului. În perioadele de examene finale din China, boabele Schizandra se vând cel mai bine. Pentru a-ți ascuți memoria, ia extract de boabe de Schizandra sub formă de capsulă, 500 mg zilnic. Disponibil și online.