fbpx

Obține maximum de la hidratantul tău

Oferă-i rutinei de hidratare un makeover. Deși crema hidratantă este excelentă pentru piele, este posibil să nu o folosim în cel mai optim mod. De exemplu, dacă observăm pete uscate, solzoase pe piele, avem tendința să aplicăm hidratant direct pe ele, mai degrabă decât să tratăm pielea în ansamblu. Procedând astfel, pielea uscată scoate la maximum hidratantul, iar restul pielii suferă. Deci, ce ar trebui să faci dacă observi pete uscate pe piele?

În primul rând, exfoliază-ți pielea pentru a ajuta la îndepărtarea celulelor moarte, descuamate ale pielii. Acest lucru se face cu ușurință cu tratamente de microdermabraziune fără prescripție medicală sau prin prepararea propriului exfoliant acasă, amestecând o jumătate de cană de lapte cu două linguri de zahăr. Asigură-te că freci ușor, astfel încât să nu iriți celulele sănătoase ale pielii și să eviți zonele în care pielea este ruptă sau pare inflamată. Persoanele cu pielea foarte sensibilă ar putea dori să evite scrub-urile dure și pur și simplu să se exfolieze ușor folosind un prosop umed. După exfoliere, aplică hidratantul pe piele în ansamblu.

Fără o rutină consistentă de hidratare, s-ar putea să-ți rănești pielea. Cremele hidratante cu peptide sunt excelente pentru a stimula producția de colagen. Cu toate acestea, pentru a obține cele mai bune rezultate, ar trebui să utilizezi în mod regulat aceste creme hidratante, deoarece peptidele pot schimba factorii de creștere din piele.

Dacă ai pielea grasă, s-ar putea să simți că nu ar trebui sau nu trebuie să o hidratezi. Nu este așa. De fapt, dacă pielea grasă nu este hidratată, atunci poate produce mai mult sebum, ceea ce poate duce la inflamație și la acnee. Cea mai bună soluție pentru tenul gras este utilizarea unei creme hidratante ușoare cu acid hialuronic și ceramide.

Nu uita cât de importante sunt cremele hidratante pentru rutina de îngrijire a pielii, dar asigură-te și  că le folosești corect!