fbpx

Mai puțin stres in doar 5 pași

Autorul și directorul Societății de gestionare a stresului Neil Shah împărtășește cinci instrumente pentru a te ajuta să începi o rutină zilnică de combatere a stresului.

Ce rost are stresul? De ce îl avem?

Corpul experimentează mai multe tipuri de stres, de care are nevoie pentru a răspunde în mod adecvat la boli sau la evenimente dificile sau periculoase. Un exemplu în acest sens este statutul „luptă sau fugă” care a ajutat pe unii dintre strămoșii noștri mai vechi să se apere împotriva amenințărilor grave. Cu toate acestea, chiar dacă de obicei nu trebuie să ne apărăm de aceiași prădători de care se temeau strămoșii noștri, mulți dintre noi ar putea să răspundă în continuare frustrărilor relativ minore sau evenimentelor neașteptate cu o cantitate inutilă de stres.

Stresul din bani te îmbolnăvește?

3 motive pentru care să nu-ți mai faci griji cu privire la partea economică

Mulți dintre noi se pare că trăiesc în acest mod de luptă sau fugă în fiecare zi, când de fapt nu acest lucru este conceput pentru a face față problemelor. De ce trăim în această stare? Mai important, cum putem evita să rămânem în această stare sau să reducem stresul din viața noastră de zi cu zi? Răspuns: Soluția de stres în 5 pași către o persoană mai fericită, fără stres!

Pasul 1: acordă prioritate sănătății tale

. Mulți dintre noi nu sunt conectați la corpul lor și nu sunt conștienți, de efectul pe care stresul îl are asupra lor, până când este prea târziu. Este important să ai o înțelegere de ansamblu a minții, corpului și spiritului tău. De asemenea, este important să știi cum să-ți protejezi mintea și corpul de stres și de daunele pe care le poate provoca. Stresul este o cauză principală a sănătății precare și depinde doar de Tine să-l reduci și, acolo unde este posibil, să elimini factorii de stres inutili din viața ta.

Pasul 2: dormi bine.

Somnul este esențial pentru a menține o bună sănătate mentală și fizică. Este vindecătorul naturii; ocazia pentru creierul și corpul tău de a se repara de la stresul zilei și de a se construi/reface și dezvolta pentru viitor. Cu toate acestea, mulți adulți au insomnie de mai multe ori pe săptămână. Cum este ziua ta dacă ai dormit prost? Te găsești agitat și iritabil, reacționând exagerat la cea mai minusculă provocare? Ce zici de zilele în care ai dormit bine? Ai tendința să iei lucrurile cu viteza-ți proprie și să rămâi calm sub presiune?

Pasul 3: Practică respirația profundă.

Oamenii pot sta doar câteva minute (cel mult) fără oxigen. Oxigenul este, fără îndoială, cel mai important nutrient al corpului – fiecare celulă are nevoie de el pentru a funcționa eficient. Cu toate acestea, creierul este cel mai mare consumator de oxigen din organism. Respirația are două scopuri: ajută să ia oxigen pentru a fi transportat în toate părțile corpului prin fluxul sanguin și ajută la eliminarea deșeurilor. Oxigenul ajută să-ți cureți mintea, să-ți întinerești pielea și să-ți energizezi întregul corp. Pe de altă parte, lipsa de oxigen poate duce la încetineală mentală, lipsă de concentrare, depresie și anxietate. Dacă ești în căutarea ameliorării stresului, practicarea respirației profunde este unul dintre cele mai bune opțiuni pe care ți le-ai putea oferi. Chiar și în condiții normale, respirația completă și profundă de la sine poate fi profund relaxantă.

Pasul 4: Rămâi hidratat.

Atunci când nu suntem hidrați suficient de corect, putem experimenta orice, de la ușoare dureri de cap și oboseală până la convulsii, care pot fi un simptom al deshidratării severe. Simptomele stresului și deshidratării pot fi foarte similare – ritm cardiac crescut, greață, oboseală și dureri de cap. Încearcă acest lucru: Nu mai bea băuturi gazoase, cu cofeină și sucuri timp de o săptămână și înlocuiește-le cu apă și vezi cum te simți. Dacă ești dependent de cofeină (așa cum am fost eu), este posibil să suferi de simptome de sevraj (simptomele pot include dureri de cap), dar cu cât bei mai multă apă, cu atât va fi mai ușor de gestionat.

Pasul 5: Mănâncă pentru bunăstare, nu pentru stres.

La fel ca oxigenul și apa, mâncarea este vitală pentru sănătatea și bunăstarea noastră: este sursa noastră de energie și furnizează corpului nostru nutrienții de care are nevoie pentru a crește, a lupta împotriva bolilor și a ne repara singuri. Alimentele nesănătoase ne pot afecta nivelul de stres în mai multe moduri. Poate fi cauza stresului – stresul fizic cauzat corpului și organelor sale, în timp ce încearcă să asimileze și să metabolizeze ceea ce mâncăm și bem. Sau poate agrava sau crește stresul de care suferim deja. Mulți dintre noi ne hrănim singuri cu mâncăruri pline de toxine, substanțe chimice, grăsimi și zaharuri, care nu aduc beneficii corpului nostru. Cu toate acestea, ne așteptăm pur și simplu ca corpurile noastre să facă față. Există o legătură importantă între stres și nutriție. O dietă echilibrată ne poate spori rezistența împotriva efectelor pe care stresul le are asupra organismului și, prin urmare, este important să ne asigurăm că primim substanțe nutritive vitale. Este probabil ca cineva cu o dietă sănătoasă și echilibrată să fie mai puțin stresat decât cineva cu o dietă slabă, deoarece corpul lor lucrează adesea mai eficient și este mai rezistent la stres.