fbpx

Introducere în epilarea cu laser

Îndepărtarea părului cu laser este o formă care distruge foliculul de păr. Cu toate acestea, părul se poate regenera, în special dacă foliculul este doar deteriorat în timpul procedurii cu laser.

Beneficiile îndepărtării părului cu metoda laser includ:

Precizie. Laserele pot direcționa selectiv fire de păr întunecate, grosiere.
Viteză. Fiecare impuls al laserului durează o fracțiune de secundă și poate trata multe fire de păr în același timp. Zonele mici, cum ar fi buza superioară, pot fi tratate în mai puțin de un minut, iar zonele mari, cum ar fi spatele sau picioarele, pot dura până la o oră.
Predictibilitatea. Majoritatea pacienților pot sesiza pierderea permanentă a părului după o medie de trei până la șapte sesiuni.

Cum să vă pregătiți pentru îndepărtarea părului cu laser
Dacă intenționați să efectuați îndepărtarea părului cu laser, trebuie să limitați procedurile clasice de depilare cu șase săptămâni înainte de tratament. De asemenea, ar trebui să evitați expunerea la soare timp de șase săptămâni înainte și după tratament. Expunerea la soare face ca îndepărtarea părului cu laser să fie mai puțin eficientă și aduce complicații mai mari după tratament.

Ce să aștepți în timpul eliminării părului cu laser
Echipamentul laser va fi ajustat în funcție de culoarea, grosimea și locația părului tău tratat, precum și de culoarea pielii tale. În funcție de laser sau de sursa de lumină utilizată, tu și tehnicianul veți utiliza o protecție adecvată a ochilor. De asemenea, va fi necesară aplicarea unui gel rece sau un dispozitiv special de răcire. Acest lucru va ajuta lumina laser să pătrundă în piele. Când procedura este finalizată, se pot administra pachete de gheață, creme sau loțiuni antiinflamatoare pentru a ușura orice disconfort. Poți programa următorul tratament după patru până la șase săptămâni și se pot repeta până când părul nu va mai crește deloc.

Cum funcționează epilarea cu laser?
Îndepărtarea părului cu laser este una dintre cele mai des făcute proceduri cosmetice la ora actuala, la nivel mondial. Se utilizează lumină pentru a viza pigmentul fiecărui fir de păr. Este o lumină foarte concentrată, aplicată direct în foliculii de păr. Pigmentul din foliculi absoarbe lumina iar aceasta distruge părul, împiedicându-i creșterea ulterioară. Firul de păr, însă, urmează un ciclu de creștere unic care implică odihnă, și perioade de creștere. Astfel, dacă părul se află într-o fază de odihnă, nu va fi vizibil tehnicianului RedSalon. De aceea, pentru majoritatea oamenilor, îndepărtarea părului cu laser necesită mai multe ședințe, pe parcursul a câtorva luni.

Este epilarea cu laser permanentă?
Un folicul de păr distrus este permanent. Cu toate acestea, persoanele care suferă de pilozitate crescută se pot aștepta ca unele fire să crească înapoi. De-a lungul timpului, este posibilă tratarea din nou a zonei pentru a reduce numărul de fire de păr care se regrupează. Dacă părul crește sau nu, depinde de numeroși factori, inclusiv de tipul părului și de priceperea tehnicianului RedSalon. Chiar și atunci când părul reapare, este mai fin și mai puțin vizibil decât înainte, deoarece laserul deteriorează oricum foliculul de păr.

Cât durează epilarea cu laser?
Îndepărtarea părului cu laser este permanentă atunci când foliculul de păr este distrus. Când foliculul de păr este doar deteriorat, părul va reapărea în cele din urmă. Timpul necesar pentru ca părul să se regenereze depinde de ciclul unic de creștere a părului. Unora le crește părul mai rapid decât altora. Părul care se află într-o fază de odihnă va crește mai lent decât părul care se află într-o altă fază. Majoritatea oamenilor se pot aștepta la o regenerare a părului în câteva luni.

Culoarea pielii sau a părului face vreo diferență?
E bine de știut că îndepărtarea părului funcționează cel mai bine pe persoanele cu păr întunecat, deoarece contrastul pigmentului face mai ușor ca laserul să țintească părul, să se deplaseze în folicul și să-l distrugă. Persoanele cu piele întunecată sau cu păr deschis pot avea nevoie de mai multe tratamente. Pentru a îndepărta permanent părul, tehnicianul trebuie să știe cum să țintească părul și să aleagă tipul corect de laser. Cercetarea publicată în 2013 a constatat că laserele care produc lungimi de undă mai lungi funcționează cel mai bine pe pielea întunecată.

Efecte secundare și riscuri
În timpul tratamentului, unii oameni se confruntă cu senzații de arsuri, înțepături sau disconfort. Din acest motiv, mulți tehnicieni aplică o cremă de amorțire în zona pe care o tratează. Efectele secundare minore sunt frecvente și pot include: modificări ale culorii pielii, în special la persoanele cu piele întunecată, care sunt de obicei temporare; înroșirea pielii sau îngroșarea ei. Uneori, iritarea cauzată de îndepărtarea părului poate provoca cicatrici. Furnizarea unui istoric medical detaliat și discutarea riscurilor și beneficiilor poate ajuta tehnicianul RedSalon să determine tratamentul potrivit, reducând astfel riscul apariției unor reacții adverse grave. După îndepărtarea părului, ar trebui evitată expunerea la soare, acesta putând irita pielea, ceea ce crește riscul de cicatrici.

Costul de îndepărtare a părului cu laser ?
Majoritatea oamenilor au nevoie de sesiuni multiple, astfel încât oamenii ar trebui să discute cu furnizorul lor de tratament despre câte ședințe vor avea nevoie pentru a calcula costul total. Costul total al îndepărtării cu laser a părului depinde de mai mulți factori, inclusiv de cel care efectuează tratamentul. Profesioniștii calificați, cum ar fi dermatologii și chirurgii plastici, pot să perceapă mai mult, dar sunt mai puțin susceptibili de a cauza răni sau efecte secundare. Alți factori care afectează costul includ: numărul de tratamente necesare, cât de mult crește înapoi părul, numărul de fire de păr vizate, dimensiunea zonei care necesită tratament. Îndepărtarea unei cantități mici de păr dintr-o regiune, cum ar fi buza superioară, va costa mai puțin decât îndepărtarea părului de pe întregul picior.

Concluzie
Îndepărtarea cu laser a părului poate reduce semnificativ cantitatea de păr a corpului. Chiar și atunci când recrește, părul va fi mai puțin și cu un aspect mai fin. Unele tenuri și tipuri de păr produc rezultate mai bune decât altele. Singura modalitate de a ști cu siguranță la ce să te aștepți este să discuți cu un medic, cu un dermatolog sau cu un specialist RedSalon.