fbpx

Îmbrăcăminte și accesorii care pot fi dăunătoare pentru sănătatea ta

Medicii și-au exprimat îngrijorarea față de o serie de alegeri din dulapul nostru. Cel mai recent, însă, a fost emis un avertisment cu privire la blue-jeanșii strâmți după ce o femeie australiană de 35 de ani a fost internată în spital timp de patru zile. Imposibil să se ridice, a petrecut mai multe ore întinsă pe jos înainte de a fi găsită, au explicat cercetătorii într-un comunicat de presă. Doctorii au trebuit să taie denimul strâns de pe femeie odată ce a ajuns la camera de urgență. Asta pentru că blugi au redus alimentarea cu sânge a mușchilor picioarelor, ceea ce a cauzat umflarea mușchilor și comprimarea nervilor. Doctorii au avertizat anterior că pantalonii cu fixare strânsă ar putea provoca „testicule răsucite”, slăbiciune a vezicii urinare și chiar infecții ale tractului urinar. Blue-jeanșii nu sunt singura bucată de îmbrăcăminte care poate fi problematică. La fel ca pantalonii strâmți, lenjeria de corp a fost legată de problemele de sănătate. Pentru bărbați, ea nu vă ajută „înotătorii”. De asemenea, poate fi inconfortabil. Experții spun că cea mai bună țesătură de purtat sub centură este bumbacul, care este mai respirabil decât materialele sintetice. Pentru a evita iritarea, atât bărbații cât și femeile ar trebui să-și schimbe imediat lenjeria de corp transpirată după un antrenament.
În ceea ce privește partea de sus, femeile ar trebui să se asigure că au ales sutiene potrivite. În caz contrar, riscă să sufere dureri de sân și de spate.

Iată un motiv în plus pentru a mai slăbi cravata: purtarea prea strânsă ar putea să te supună unui risc crescut de orbire, au spus medicii într-un studiu din 2003. Au măsurat presiunea fluidului din globul ocular într-un grup mic de bărbați înainte și după ce și-au atașat cravată. Cercetătorii au descoperit o creștere semnificativă a presiunii și au avertizat – creșterile de presiune pe termen lung au fost legate de glaucom, care este cea mai comună cauză a orbirii ireversibile în lume.

Purtarea unei pungi/plase/genți care este prea grea sau distribuită necorespunzător pe corp poate provoca dezechilibre în poziție, ducând la tensionarea gâtului, spatelui, mușchilor și nervilor înconjurători au spus chiropractorii. Iritarea acestor structuri va avea ca rezultat simptome cum ar fi durerea, amorțeala și slăbiciunea gâtului, a spatelui și a brațelor. De-a lungul timpului, acest lucru va duce la uzura în articulații și dezechilibre posturale care devin mult mai dificil de abordat, ducând la dureri cronice.

Pentru a vă alina durerea, medicii au oferit următoarele sfaturi:
– Încearcă să păstrezi greutatea sub trei kilograme.
– Asigură-te că elimini elementele neesențiale în mod regulat.
– Caută pungi mici și ușoare, cu curele largi căptușite.
– Evită să porți poșeta pe braț, în apropierea cotului.
– Nu purta poșeta numai pe o parte tot timpul. Schimbă părțile și fă-o frecvent.
– Dacă geanta are o curea lungă, pune-l pe umărul opus și poartă-l în diagonală peste corp pentru a distribui mai bine greutatea.
– Menține-ți o bună poziție folosind instrumente cum ar fi Straighten Up sau acele corectoare de postură elastice.

Body-urile. Unii spun ca body-urile (ca Spanx) pot face minuni. Dar medicii au susținut că nu este sigur și poate chiar pune viața în pericol. Medicii au avertizat anterior femeile cu privire la purtarea mai multor elemente de îmbrăcăminte sau care sunt prea strânse, spunând că pot provoca infecții și chiar cheaguri de sânge. Acestea, uneori, pot scădea fluxul sanguin sau ceea ce noi numim circulație în organism și poate duce la cheaguri de sânge, care pot călători în plămâni, inimă și părți ale creierului, putând duce chiar la moarte. Alte complicații pot include leziuni ale nervilor și infecții bacteriene.

Pantofii. Doi dintre cei mai răi infractori când vine vorba de încălțăminte: călcâi și tocuri.
Acestea din urmă nu oferă nici un sprijin, potrivit medicilor podologi. Și apoi ai tendința de a merge diferit un pic datorită distribuirii incorecte a greutății corpului. Acest lucru poate duce la dureri de picior, durere la călcâie (fasciită plantară) și entorse ale gleznei, doar pentru a numi câteva. În ceea ce privește tocurile, cercetarea afirmă că există de șapte ori mai multă presiune pe piciorul tău atunci când alegi un toc de un centimetru până la trei centimetri. Probabil că 90% din presiune se duce la oul picioarelor. Din moment ce degetele de la picioare sunt adesea alungite împreună, acest lucru poate provoca, de asemenea, protuberanțe ale părții plantare a piciorului. Degete de ciocan sau degetele îndoite sunt o altă posibilitate.
Și cât durează ca durerea să apară? În medie: o oră, șase minute și 48 de secunde, potrivit unui studiu britanic. Pentru 20% din femei, totuși, durerea începe după doar 10 minute.