fbpx

Iată cum să remediezi fiecare tip de dezastru de vopsire a părului

De la rădăcini portocalii până la vopsea neuniformă a părului, iată ce trebuie să faci dacă îți dorești noua culoare a părului.

Dacă ai ajuns până aici în viață fără dezastre majore de vopsire a părului, ești printre cei mai norocoși decât majoritatea dintre noi, simpli muritori. Da, majoritatea dintre noi s-au străduit să treacă prin multe culori ale părului și, atunci când apare acest hop, care este primul lucru pe care îl faci?

(În afară de țipat, plâns și înjurat), majoritatea dintre noi apelăm la internet pentru ajutor … Ei bine, dacă citești acest lucru după o problemă cu vopsitul, nu te tem. Mitra Mir, expert în culori de păr al lui Hershesons, ne oferă câteva sfaturi profesionale cu privire la modul de a face față celor mai frecvente dezastre de culoare a părului. De la o soluție rapidă pentru a ascunde mizeria până la următoarea întâlnire cu părul tău, până la ceea ce ar trebui să-i spui stilistului tău când ajungi în sfârșit în acel scaun de salon, iată tot ce trebuie să știi …

1. Blondul pare galben.

O preocupare comună pentru toate nuanțele de blond, părul poate deveni rapid galben și asemănător cu o Barbie, mai ales dacă utilizezi produse greșite.

SOLUȚIE RAPIDĂ: Violetul stă opus galbenului pe roata de culoare, deci aceasta este nuanța pe care o vrei să neutralizeze tonurile calde cât mai curând posibil. „Alege un șampon și un balsam ușor cu tonuri violet”, recomandă Mitra Mir.

Soluție pe termen lung: Data viitoare când vizitezi salonul, asigură-te că îi ceri stilistului un blond cu tonuri reci. „Fii foarte specifică cu privire la ceea ce nu dorești (adică fără tonuri galbene sau calde). Cere culori cenușii, reci și evită nuanțele precum caramelul și mierea, deoarece acestea tind să devină puțin mai calde. O dată pe săptămână folosește o mască tonifiantă pentru a împiedica revenirea gălbuiului.

2. Părul tău a devenit portocaliu.

Se poate întâmpla celor mai buni dintre noi, tonurile portocalii pot fi deosebit de încăpățânate și dificil de tratat, dar nu este o sarcină imposibilă …

SOLUȚIE RAPIDĂ: Există o tonă de tratamente de tonifiere violet acolo, dar violetele albastru închis / indigo funcționează cel mai bine pentru anularea subtonurilor portocalii. „Recomand întotdeauna prietenilor să folosească șamponul, dar pe post de mască. Lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute (adică folosindu-l pe părul uscat și apoi ca șampon) și vei scăpa de acele tonuri de portocaliu.

Soluție pe termen lung: „Anunță-ți hair-stylistul că te-ai luptat cu tonurile mai bronzate sau portocalii din culoarea curentă a părului. Spune foarte clar ce vrei – dacă preferi o nuanță mai cenușie, el trebuie să știe acest lucru”, spune Mitra. „Uneori, stilistul va trebui să decoloreze părul la o culoare mai blondă pentru a ridica tonurile portocalii, dar apoi îl va aduce înapoi la culoarea și tonul dorit. De exemplu, dacă părul tău este întunecat în mod natural, dar vrei un blond cenușiu, va trebui să deschizi mai mult părul și apoi să îl colorezi mai întunecat”.

3. Blondul este prea cenușiu. 

Ai vrut un blond cenușiu, dar a devenit prea cenușiu, când gri-întâlnește-verde.

SOLUȚIE RAPIDĂ: „Dacă este un ton care a devenit prea cenușiu, folosește un șampon clarificator pentru următoarele câteva spălări, care te va ajuta să scoți culoarea mai repede. Dacă acest lucru nu funcționează, folosește o culoare de păr caldă, la domiciliu, un toner de culoare care va adăuga căldură înapoi părului. Se amestecă cu un pic de balsam și se lasă să acționeze timp de 5-10 minute, apoi se spală. Vei observa că părul este instantaneu mai cald și acele subțiri note cenușii vor fi neutralizate ”, spune Mitra.

Soluție pe termen lung: „Cere-i stilistului note aurii, arămii și ca piersicile – toate acestea sunt tonuri mai calde. Fă o fotografie a nuanței dorite, dar dacă nu ești sigur, un bun stilist ar trebui să te poată sfătui cu privire la culorile părului”.

4. Rădăcinile au o culoare diferită de capete.

Vopseaua de păr nu s-a dus la fel de bine la rădăcini și acum au o nuanță total diferită de restul părului tău …

SOLUȚIE RAPIDĂ: „Ca soluție pe termen scurt, încearcă amestecarea culorilor la rădăcini. Folosiește ceva de genul Corectorului de amestecare a culorii pentru a masca diferența de nuanță. Dacă nu reușește, uneori cea mai bună opțiune este cea mai simplă; un șampon uscat nuanțat, împrăștiat în rădăcini, poate face minuni.

Soluție pe termen lung: „Un bun stilist ar trebui să fie capabil să-ți potrivească rădăcinile cu restul părului. Ar trebui să petreacă timp secționând părul și aplicând mai întâi vopsea pe rădăcini, apoi amestecând restul lungimilor – dacă este necesar”.

5. Culoarea unidimensională a părului.

Este săptămâna dinaintea zilei de plată și părul tău pare puțin tragic, așa că iei o vopsea la cutie și apoi mergi în oraș … Singura problemă? Acum, culoarea ta arată foarte simplă și unidimensională. Ugh.

SOLUȚIE RAPIDĂ: Scoate cel mai bun clește de onduleuri și adaugă-ți câteva valuri pentru a crea iluzia mișcării. „Stilizează cu un luciu clar pentru a adăuga strălucire prin păr” spune Mitra. „Acest lucru va contribui la reflectarea luminii în mod natural și la compensarea culorii unidimensionale, altfel plane”.

Soluție pe termen lung: „Solicită un balayage subtil sau un stroboscop”, recomandă Mitra, „aici stilistul adaugă tonuri mai deschise prin lungimea medie și capetele părului folosind o tehnică a mâinilor libere. Culoarea plată va acționa ca nuanță de bază, în timp ce cea mai deschisă, luminile balayage, vor oferi părului acel aspect multi-tonal”.

6. Evidențieri super-lungi.

Îți doreai câteva lumini subtile, în schimb, ai niște șuvițe groase, pictate pe cărarea ta.

SOLUȚIE RAPIDĂ: „Un truc foarte rapid este să folosești un șampon uscat colorat”, spune Mitra, „pur și simplu pulverizează-ți-l peste dungi/șuvițe pentru a le amesteca”.

Soluție pe termen lung: „Dacă urăști aspectul dungat, de ce să nu încerci balayage în loc de evidențiere? Pare mai natural ”, explică Mitra. „Coloristul tău va trebui mai întâi să acopere situația în dungi cu aceeași culoare ca baza sau rădăcinile tale, dar apoi poți da o probă de balayage”.

7. Vopseaua nu a mers bine.

Ai vrut o umbră treptată, dar ai sfârșit cu o linie de culoare…

SOLUȚIE RAPIDĂ: „Uneori, singurul lucru de făcut este pur și simplu să îți legi părul până poți intra în salon și să ai culoarea corectată”, spune Mitra. Speranța nu se pierde însă, „secțiunile părului tău vor crește în mod natural la viteze diferite, așa că acest lucru ar trebui să ajute la ruperea oricăror linii de culoare dure”.

Soluție pe termen lung: „Este de la sine înțeles, dar explică faptul că vrei un ombre mai natural”, spune Mitra. „Stilistul va trebui să lucreze cu părul pentru a se amesteca și a difuza linia de culoare.”

8. Culoarea părului este neuniformă.

Ai vrut o singură culoare peste tot, dar vopseaua a dus în unele pete mai bine decât altele, acum arată neuniform…

SOLUȚIE RAPIDĂ: „Cel mai simplu mod de a ascunde părul neuniform este un stil puțin inteligent. Poarrtă-ți lungimile într-una sau două împletituri franceze sau olandeze și te va ajuta să ascunzi mizeria”.

Soluție pe termen lung: Când vine vorba de o culoare neuniformă a părului, nu există o soluție unică pentru toți, „oferirea de imagini ca referințe, stilistului, este atât de importantă”, spune Mitra. „Un bun colorist va ști ce să facă atunci când va vedea părul neuniform și culoarea pe care de fapt încercai să o obții”. Orice s-ar întâmpla, nu, repet, nu atinge acea vopsea la cutie. Va înrăutăți lucrurile.

9. Culoarea este mult prea închisă.

Am fost cu toții acolo, nu? Îți doreai părul brun-ciocolată, dar ai sfârșit cu un negru aproape gothic, ce ar face doar copilul tău interior de 14 ani foarte plin de satisfacție. Tu, în vârstă de 27 de ani, care ai o întâlnire la ora 9:00 cu șeful mâine dimineață, doar atât.

SOLUȚIE RAPIDĂ: În primul rând, nu intra în panică (mai ușor de spus decât de făcut, știu). În al doilea rând, spală-ți, spală-ți și apoi spală-ți din nou părul … „Șamponul tău uzual este cel mai bun prieten atunci când vine vorba de a scoate culoarea rapid”. Da, părul tău se va simți uscat, așa că, după ce l-ai spălat, ia o mască de păr bogată și hrănitoare și las-o pe rădăcini peste noapte.

Soluție pe termen lung: „Anunță-ți stilistul dacă preferi ca și culoarea să se estompeze cât mai curând și întreabă ce poți face pentru a-l ajuta. Fie că adaugă evidențieri, balayage sau doar un luciu, stilistul ar trebui să poată lumina acele lungimi”.