fbpx

Iată ce trebuie știut dacă te-ai săturat de un scalp cu mâncărimi

Un scalp cu mâncărime este o afecțiune răspândită pe scară largă care provoacă iritare și disconfort. Există o serie de factori care pot cauza această problemă de la mătreață și piele uscată la dermatită și alte boli ale pielii care ar putea avea nevoie de tratament medical. Cu toate acestea, există lucruri pe care le poți încerca pentru a combate această afecțiune înainte de a vizita un medic. Aloe vera, miere sau ulei de măsline sunt doar câteva remedii naturale pe care le poți încerca chiar acum pentru tratamente eficiente ale scalpului și părului. Am colectat câteva sfaturi utile care te vor ajuta să scapi de scalpul cu mâncărime, să-ți hrănești pielea și părul și, în final, să-ți îmbunătățești creșterea părului.

Ce înseamnă de fapt un scalp cu mâncărime?

A avea un scalp cu mâncărime este un sentiment destul de neplăcut pe care mulți dintre noi îl experimentăm din când în când. Un scalp cu mâncărime poate fi adesea însoțit de mătreață și există multe motive care pot declanșa această afecțiune. Psoriazisul, eczema, o infecție fungică, diabetul, dermatita și pielea uscată sunt doar câteva dintre cauzele comune. Dacă ai un scalp cu mâncărime, nu te panica: există remedii naturale care te pot ajuta să scapi de această problemă enervantă.

1. Oțet de mere. Utilizarea zilnică a șampoanelor, a balsamurilor și a altor produse pentru păr determină acumularea reziduurilor. Acidul acetic găsit în oțetul de mere (AAO) combate reziduurile, în timp ce proprietățile sale antibacteriene și antifungice fac pielea sănătoasă și curată. Pentru a-ți face singur acest remediu, la clătirea părului e suficient sa adaugi 2-4 linguri de AAO la 1 cană de apă caldă. Masează acest amestec pe scalp după ce speli părul, lasă-l să stea câteva minute și clătește-l cu apă din abundență.

2. Aloe vera. Pielea uscată este unul dintre factorii care pot face pielea capului să simtă mâncărime. Aloe vera acționează ca hidratant natural și are proprietăți antimicrobiene și calmante. Aplică gelul dintr-o frunză de Aloe vera pe scalp, lasă-l să stea 20 de minute și clătește capul cu apă caldă. Repetă acest remediu simplu de două ori pe săptămână până când vei vedea rezultate.

3. Ulei de arbore de ceai. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene puternice care pot combate eficient senzația de mâncărime. De asemenea, combate virusurile și ciupercile care pot provoca mătreața și/sau un scalp cu mâncărime. Adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai în șamponul tău natural preferat și folosește regulat până ce starea scalpului se îmbunătățește.

4. Ulei de nucă de cocos. Uleiul de nucă de nucă de cocos este un alt hidratant natural care poate combate problema unui scalp cu mâncărime. Încălzește ușor uleiul de nucă de nucă de cocos, masează-l pe scalp și aplică peste tot părul de două ori pe săptămână. Uleiul va calma un scalp iritat și va hrăni și părul.

5. Miere organică/naturală. Mierea brută este un alt produs natural, cu proprietăți antimicrobiene puternice și vitaminele B2 și B5 care calmează pielea inflamată. Pentru a face o mască, amestecă 9 părți miere cu 1 parte apă caldă. După spălare, pe părul umed, masează amestecul pe scalp timp de 2-3 minute. Acoperă capul cu un prosop și lasă-l astfel 3 ore înainte de ultima clătire.

6. Ulei de măsline. Masează o cantitate mică de ulei de măsline pe scalpul tău, acoperă-ți capul cu o bonetă de duș și lasă-l acoperit 4 – 6 ore sau peste noapte. Spală-ți părul cu un șampon natural. Acest remediu va calma orice mâncărime a scalpului, va hidrata și va hrăni pielea.

7. Avocado și banane. Amestecă 2 banane și 1 avocado și masează amestecul pe scalp. Lasă-l să stea 30 de minute apoi clătește cu apă. Pe lângă faptul că este eficient în lupta împotriva mâncărimii scalpului, acest remediu poate îmbunătăți creșterea părului, făcându-l să strălucească și să miroasă fantastic!

8. Masaj. Periază și masează regulat scalpul în mișcări circulare blânde. Acest lucru va accelera fluxul de sânge, va elimina celulele uscate ale pielii și va stimula rădăcinile părului. Este bine să-ți perii părul înainte de șamponare pentru a elimina celulele uscate și a pregăti scalpul pentru curățare.

9. Curăță-ți peria și pieptenele. Problema unui scalp cu mâncărime poate fi uneori conectată la igiena personală. Evită să împarți peria și pieptenele cu alte persoane și curăță-le regulat pentru a te asigura că niciun fel de bacterii nu-ți atacă părul și pielea.

10. Sport. Exercițiile fizice îmbunătățesc fluxul de sânge, ceea ce înseamnă că celulele din corpul tău primesc cât mai multe elemente vitale, inclusiv oxigen, după cum este necesar. Circulația corectă a sângelui reduce inflamația asociată cu un scalp cu mâncărime. Aceste remedii s-au dovedit a fi utile pentru multe persoane. Cu toate acestea, dacă în afară de un scalp cu mâncărime, ai dureri sau umflături și nu există remedii care să te ajute, asigură-te că vei consulta medicul.