fbpx

Iată ce se întâmplă când alegem să înlocuim întreaga rutină cosmetică cu produse bio

CURĂȚAREA
Produsele obișnuite: Crema de îngrijire a pielii + cleanser simplu
Ele conferă o modalitate de a-ți spăla fața în fiecare zi, fără a suferi vreo senzație îngrozitoare după aceea, sau să-ți privezi pielea de uleiurile sale naturale, provocând o erupție cutanată (sau, mai rău, o acnee). Făcând mici săpături despre metoda de curățare cu ulei, reiese că teoria din spatele ei arată că uleiurile naturale, curate, cum ar fi cele de măsline și ricin, sunt ideale pentru curățare, deoarece pătrund sub piele pentru a le extrage pe cele rele ( care înfundă porii), lăsând pielea strălucitoare și hidratată.
Rutina: O dată pe zi, se amestecă o cantitate de un sfert de ulei de ricin și un sfert de ulei de măsline, și se aplică pe față. Apoi se pune un prosop fierbinte timp de un minut, după care se șterge soluția.
A funcționat? În primele două săptămâni, a făcut-o. Atenție! În primul rând, există un risc semnificativ de dermatită alergică de contact la unele uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de ricin. În al doilea rând, chiar dacă uleiul aplicat pe piele ajută la îndepărtarea uleiului natural al pielii (sebum), îl înlocuiește doar cu un ulei suplimentar care, dacă nu este un ulei necomedogen, ar putea agrava acneea.

HIDRATAREA
Se folosește unt de shea (conform etichetei, poate fi utilizat pentru a trata pielea uscată, eczemele și arsurile; aplicat ca o cremă de protecție solară, balsam de păr; și chiar ajută contra durerilor cauzate de umflături).
Rutina: aproximativ jumătate din borcanul de unt de shea se pune într-un castron și se adaugă 1 lingură de ulei de nucă de cocos topit și două linguri de ulei de lavandă pentru miros.
A funcționat? Bineînțeles că da. A fost un înlocuitor bun pentru untul de cacao performant. În plus, făcându-ți propria loțiune hidratantă se va dovedi a fi destul de economic, ceea ce este un aspect grozav.

TONIFIEREA
Produsele obișnuite:
Tonic de castravete fără alcool
Porii de pe obraji pot uneori să pară mult mai mari decât au nevoie.
Rutina: suc de roșii și miere. Acidul din suc ajută porii să se micșoreze, iar mierea dulce, lipicioasă, asigură în mod natural umiditatea. Se amestecă împreună, câte o lingură din fiecare, și se aplică pe față cu un tampon de bumbac. Poți simți cu siguranță că funcționează, chiar din prima aplicare.
A funcționat? Mult mai bine decât am crezut. Sucul de roșii a făcut minuni în a micșora porii și, în plus, mixul mirosea cu adevărat delicios.

TRATAMENTELE
Produsele obișnuite: Mască luminantă pentru revigorarea pielii în timpul nopții
Folosind o mască hrănitoare pentru a reda pielii mai multă dragoste pe parcursul săptămânii este de preferat acel ceva care să repună umiditatea și substanțele nutritive înapoi în piele. Serul de recuperare de la miezul nopții va conține uleiuri esențiale (cum ar fi levănțică) și lipide botanice care dau o strălucire plăcută pe piele. Apoi, ca ingredient principal – Avocado, ambalat cu vitamina E și acele uleiuri grase, care fac ca pielea să pară mai sănătoasă.
Rutina: peste jumătate de avocado adaugă o lingură de miere și amestecă bine până când vei forma o pastă. Întins pe toată fața, se lasă să stea cam 10 minute înainte de spălarea cu apă călduță.
A funcționat? Pielea se simte destul de bine după aceea, dar nu apar cine știe ce rezultate magnifice.

CONCLUZIE
Există un motiv pentru care ne grăbim la cea mai apropiată farmacie sau magazin de cosmetice pentru a pune mâna pe produse noi. Sunt ușor de achiziționat și nu pot fi perisabile.
Este nevoie de timp pentru a amesteca propriile formule. În majoritatea nopților, metoda de curățare ar putea părea o corvoadă, mai ales cu un program ocupat.
Dar, în cele din urmă, dacă vrei să faci totul natural, asigură-te că ai timp și răbdare să faci acest lucru.