fbpx

Ghid pentru îngrijirea frumuseții la domiciliu

Dacă ai așteptat cu disperare ziua pentru a-ți vopsi și tăia părul, nu ești singur. Dar, chiar dacă saloanele sunt deschise și rădăcinile au nevoie de ceva tratament, este de înțeles dacă ești încă precaut să le faci o vizită. Dincolo de aceasta, este probabil ca afacerile de frumusețe să fie nevoite să se închidă periodic în viitor, datorită creșterii cazurilor de COVID-19. Chiar acum, s-ar putea să îți dorești să știi cum să-ți tunzi părul, să-ți faci un tratament facial sau să-ți pictezi propriile unghii (și de fapt să și arate bine).

Am apelat la experți din industria de frumusețe pentru a vedea cum poți să-ți gestionezi rutina acasă și să replici serviciile salonului. Acești experți ne-au oferit progrese detaliate pas cu pas, care te vor ajuta cu siguranță să te relaxezi în timp ce te concentrezi asupra propriei străluciri.

Cum să-ți vopsești părul

Acoperirea gri și schimbarea culorii părului în una sau două nuanțe este total realizabilă acasă. Dacă folosești un colorant fără amoniac, nu ar fi rău să îl faci de câteva ori. Opțiunile lipsite de substanțe chimice și metale dure care pot provoca daune sunt cel mai bun pariu. Cea mai dificilă parte este alegerea unei culori. Soluția ? Întreabă un stilist. Trimite-i o poză cu culoarea aleasă și cea a părului tău. Dacă ai nevoie extrem de mare doar de o retușare a rădăcinii, alege spray-urile și pulberile. Acestea sunt o soluție perfectă și rapidă. Se camuflează părul alb și se spală complet atunci când șamponezi. În cele din urmă, încurajăm doamnele să folosească acest timp pentru a îmbrățișa schimbarea. Dacă ți-ai lăsat griul să crească și nu îl urăști, data viitoare când te afli într-un salon vorbește cu stilistul tău despre amestecul gri versus acoperire.

Cum să-ți tunzi părul

Nu știu despre tine, dar acesta este tratamentul de înfrumusețare la domiciliu care sperie cel mai mult. Sigur, părul tău va crește din nou, dar mi se pare complet descurajant să încerc propriile tăieturi. Acestea fiind spuse, iată câteva sfaturi pentru cei obosiți, ca și mine. Am văzut câteva tăieturi destul de decente de la clienții care au urmărit tutoriale despre tăierea părului acasă și l-au executat excelent. Dacă ești în căutarea scurtării vârfurilor, voi spune că ar fi cel mai ușor de făcut acasă. Practic, prin trecerea părului meticulos peste deget, alegi ușor vârfurile despicate care trebuie să dispară. Este o modalitate excelentă de a menține lungimea și de a-ți face părul mult mai sănătos.

Dacă speri să-i dai părului o nouă față prin mai multă tăiere, află că părul trebuie să fie îndreptat foarte bine, astfel încât să poți vedea toate firele. De acolo, îl împarți în patru secțiuni și folosești o mică bandă elastică pentru a marca lungimea pe care vrei să o tai.

Tratamente cosmetice (faciale) la domiciliu

Începe mereu cu curățarea pielii. Petrece un minut sau două bune pentru a spăla fața în timp ce faci mini cercuri care să pătrundă cu adevărat în epidermă. Se recomandă un produs de curățare cu vitamina C, care va ajuta la exfolierea ușoară a pielii. De acolo, treci la o exfoliere completă. Acest lucru va stimula producția de colagen, va elimina celulele moarte ale pielii, va lumina pielea și produsele vor pătrunde mai bine în piele. Când exfoliezi, freacă zona T un pic mai mult, deoarece aceasta este o zonă obișnuită pentru punctele negre. Apoi, reduci umflarea ochilor cu un masaj de drenaj limfatic. În timp ce aplici o cremă pentru ochi, fă cercuri mici într-o mișcare dinspre exterior spre tâmple. Dacă nu, alege și metoda cu pungi cu ceai de mușețel în apă fierbinte, permițându-le să se răcească și apoi aplică-le la ochi timp de 10 minute. În cele din urmă, dacă ești interesată să faci o mască hidratantă acasă, iată și o rețetă adecvată: Ingrediente:

  • 1/2 cană de iaurt
  • 1/2 avocado
  • 1/4 cană miere

Instrucțiuni: Se amestecă ingredientele până se combină complet. Aplică o cantitate liberă pe față și las-o timp de 20 de minute. Clătește și usucă ușor.

Manichiură la domiciliu

Pentru a afla cum să obții cele mai bune rezultate din manichiura la domiciliu, am aflat că mărcile de ojă care oferă perii mai largi sunt mai ușor de manevrat. Periile mai largi „reduc la minim fluxurile și permit aplicarea uniformă”.

Pornește cu peria în centrul de jos al unghiei și apasă ușor, astfel încât peria să se întindă și să acopere cât mai mult posibil unghia. În acest fel, poți reduce la minimum cantitatea de ojă necesară pentru acoperirea întregii unghii cu lac.

În ceea ce privește soluțiile la domiciliu, îți sugerez un stilou cu acetonă – sau, dacă nu ai, e suficient și un tampon de bumbac îmbibat în acetonă.