fbpx

Ghid de supraviețuire pentru a trece de sărbători

Sărbătorile vin doar o dată pe an, dar cu surplusul de dulciuri, stresul familiei și fiind atenți la echilibrarea bugetului, o dată este suficient!

Rămâi sănătos în acest sezon de sărbători cu acest ghid plin de sfaturi de la profesioniști, care te vor ajuta să păstrezi kilogramele, calmul și să ajungi cu bine la Anul Nou.

Alternează zilele cu conținut caloric ridicat și cu conținut scăzut de calorii pentru următoarele 8 săptămâni

Sărbătorile nu sunt perioada anului pentru a slăbi. În schimb, poți lucra la menținerea dimensiunii actuale. Pentru a face acest lucru, încearcă să alternezi între zilele bogate în calorii și zilele cu conținut scăzut de calorii. Acest lucru îți va permite să te răsfeți cu preferințele sezoniere fără a trece peste bord. Scopul este de a menține zilele bogate în calorii la aproximativ 2.000 de calorii, iar zilele scăzute de calorii la 1.200 de calorii.

Mărește aportul de fibre la 30 de grame pe zi

Adăugarea de fibre în dietă te va ajuta să te menții plin, astfel încât să nu o iei razna atunci când o apare vreo poftă. Începe acum acest truc, astfel încât atunci când apar tentațiile de vacanță, să fii deja înaintea jocului. Păstrează la îndemână o listă de alimente bogate în fibre data viitoare când mergi la magazin pentru a te pregăti când ai nevoie de o gustare sau ai poftă de ceva dulce.

Congelează imediat mâncarea în plus

Păstrarea resturilor afară înseamnă că ai o șansă mai mare să le guști mai târziu, ceea ce se poate adăuga peste săptămână. În schimb, porționează totul și congelează-l. În acest fel, când decizi să le mănânci, ai controlat deja cât de mult vei mânca.

Creează un calendar, nu un buget

În loc să creezi un alt buget temut, utilizează un calendar pentru a menține ordinea financiară. Marchează zilele în care ești plătit pentru următoarele opt săptămâni în calendar și apoi împarte-ți cheltuielile pe care trebuie să le faci, cum ar fi cumpărarea a două cadouri pe săptămână. Respectă această regulă și pentru cinele în familie, atunci când trebuie să cumperi un multe produse alimentare. Începe să achiziționezi articole neperisabile pe măsură ce le vezi scoase la vânzare. Acest lucru va împiedica plata unei sume mari dintr-o dată.

Folosește aplicații de comparare a prețurilor

E un pic mai mult de lucru, dar este posibil să economisești niște sume mari. Utilizând aplicații care compară prețurile la jucării, haine și alte cadouri de la mai multe magazine și furnizori, poți economisi o tonă din cele mai tari articole din acest an.

De-Stresare cu o baie de lapte de casă

O metodă simplă, la îndemâna oricui, care să înmoaie o zi stresantă pentru a te ajuta să te relaxezi. Fă-ți o baie în cadă cu bicarbonat de sodiu și lapte praf pentru un mod liniștitor și ieftin de a trece prin sezonul sărbătorilor.