Fapte științifice care par prea nebunești să fie adevărate
Cine a spus că știința este plictisitoare? Oamenii de știință au aflat recent că apa de cocos poate fi administrată intravenos, iar Mona Lisa obișnuia de fapt să aibă sprâncene. Lumea aceasta nu va înceta niciodată să ne surprindă!
Consumul frecvent de cafea duce la scăderea dimensiunii sânilor. 3 căni de cafea pe zi îți pot determina sânii să devină mai mici, mai ales dacă au fost în primul rând mari. Acest lucru se datorează faptului că cofeina arde grăsime. Și cum probabil știi, sânii constau în cea mai mare parte din țesut adipos.
Cel mai rece loc din Univers este pe Pământ. Oamenii de știință din Finlanda au reușit să înghețe atomii folosind un laser. Acest lucru le-a permis să ajungă la o temperatură nesimțită aproape de zero absolut.
Dacă am putea scăpa de spațiul gol din atomi, întreaga umanitate s-ar încadra într-un măr.
Creierul are nevoie de la fel de multă energie ca un bec de 10 wați. Și nu contează dacă este adormit sau treaz.
Compusul chimic care produce gustul de zmeură așa cum îl știm este abundent pe întregul univers. Dacă ai putea gusta universul, ar avea gust de zmeură.
Una dintre cele mai alunecoase substanțe din lume este lubrifiantul din genunchi.
Cel mai mare organism viu din lume este Armillaria ostoyae, care crește în Malheur (Oregon, S.U.A.). Dimensiunea sa este de peste 8797 km pătrați și vârsta sa este de aproximativ 2.400 de ani.
Creierul unui calamar arată ca un covrig. Totul se datorează modului în care este conceput sistemul digestiv: mâncarea ar trebui să treacă prin creier din cauza naturii corpului unui calamar. Un „covrig” ajută la menținerea creierului intact când un calamar înghite bucăți mari de mâncare.
Un purice accelerează mai repede decât o navetă spațială. Salturile sale sunt de 7,97 cm pe milisecundă. Accelerația unui purice este de 50 de ori mai rapidă decât cea a unei nave spațiale.
Plămânii umani au aceeași suprafață ca a unui teren de tenis.
Bărbații au o predispoziție genetică la a avea un băiat sau o fată. Bărbații care au multe surori au fete mai des și invers.
Archerfish poate recunoaște fețele oamenilor în funcție de cercetătorii de la Oxford University. Precizia lor este mai mare de 80%.
Înălțimea Turnului Eiffel se schimbă în funcție de vreme: vara, când este cald, poate crește cu 14,98 cm. Metalul se extinde de fapt când este cald, motiv pentru care Turnul Eiffel devine mai mare pe vreme caldă.
Zgomotul de pe canalele goale este urmașul Big Bang-ului. A început cu o explozie de lumină care s-a extins în toate direcțiile. Zgomotul face parte din acea explozie. Deci, chiar și acum putem auzi urme ale nașterii universului.
Peștele thailandez numit Cryptotora thamicola poate urca stânci. Acesta este singurul pește care poate merge. Are pelvis dezvoltat și își folosește aripioarele așa cum reptilele pot să-și folosească membrele.
Un specialist pe nume de artă Pascal Cotte a cercetat-o pe Mona Lisa folosind echipamente speciale și a aflat că obișnuia să aibă sprâncene. Doar că au dispărut de-a lungul timpului, așa că nu le mai putem vedea. În plus, fața inițială a Mona Lisei era mult mai largă, iar cerul era mai albastru.
Prietenia masculină strânsă între cimpanzei ajută la scăderea nivelului de stres în timpul conflictelor. Oamenii de știință au aflat că luptele sunt mai puțin dramatice dacă un cimpanzeu luptă alături de un prieten.