fbpx

Exercițiile faciale anti-îmbătrânire pentru a îmbunătăți pielea

Un nou studiu spune că a face exerciții faciale te poate ajuta să arăți cu trei ani mai tânăr – sunt ca un lifting facial la domiciliu! Majoritatea tehnicilor anti-îmbătrânire se concentrează pe piele pentru a reduce căderea, dar această abordare lucrează mușchii feței pentru un aspect mai ferm. La fel ca mușchii corpului tău, dacă vrei ca fața ta să pară mai tonifiată, nu poți pur și simplu să aplici creme și să speri la cele mai bune: trebuie să le rezolvi!

Ridicări: Fermitatea maxilarului și gâtului

Acest exercițiu întărește grupul de mușchi localizați pe, în jurul și sub bărbie, incluzând, dar fără a se limita la, triangularis, mentalis, digastric și platism. Acesta va ajuta la tonifierea obrajilor înclinați și a falcilor căzute. De asemenea, diminuează ridurile de pe părțile laterale ale bărbiei și întărește maxilarul – și începi prin a zâmbi!

Deschide gura și scoate un sunet „ahh”. Îndoaie buza inferioară și colțurile buzelor în gură și ține-le strâns. Extinde-ți maxilarul inferior înainte. Folosind doar maxilarul inferior, scoate-l foarte încet în timp ce închizi gura. Vizualizează că utilizezi maxilarul pentru a scoate ceva foarte greu. Trage-ți bărbia în sus de aproximativ un centimetru de fiecare dată când scoți, înclinând capul înapoi. Deschide și închide maxilarul inferior pentru 10 repetări. La ultima repetare, bărbia ar trebui să fie îndreptată spre tavan. Păstrează bărbia extinsă și menține această poziție strânsă timp de 20 de secunde, vizualizând în același timp părțile laterale ale ridicării feței. Finalizează acest exercițiu complet de două ori.

The Cheek Lifter – obraji ridicați

Gravitația ne îmbătrânește pe toți trăgându-ne obrajii în jos, oferindu-ne un aspect cu fața plană. Acest exercițiu este conceput pentru a ridica obrajii chiar înapoi la locul unde aparțin. Întărește toți mușchii obrazului, cum ar fi levatorul labii superiroris, caninus și zigomaticus major și minor. Această mișcare va ajuta, de asemenea, să-ți dezvolți buza superioară.

Din nou, începe cu un zâmbet! Deschide gura într-un „O.” lung.  Îndoaie buza superioară peste dinții din față. Zâmbește din nou pentru a ridica mușchii obrazului în sus! Așează-ți ușor degetele arătătoare pe partea superioară a obrazului, chiar deasupra mușchilor obrazului, direct sub ochi. Relaxează mușchii obrazului, permițându-le să revină la poziția lor originală, relaxată. Zâmbește din nou cu colțurile gurii pentru a ridica mușchii obrazului înapoi. Vizualizează împingând mușchii în sus spre ochi în timp ce zâmbești. Tocmai ai finalizat un „push-up”. Acum repetă zece dintre aceste „flotări”.

În a zecea „împingere”, ține-ți mușchii obrazului cât mai sus. Imaginează-ți că obrajii se mișcă în sus de la fața ta către tavan. Ia-ți degetele arătătoare și îndepărtează-le cu un centimetru de față, apoi deplasează degetele în sus peste zona scalpului. Acest lucru te va ajuta să vizualizezi mușchii obrazului în mișcare. Ține această poziție timp de 20 de secunde în timp ce te uiți în sus spre degete. Eliberează și relaxează. Repetă toți acești pași complet de trei ori.