fbpx

Este reală dependența de balsam de buze?

Din punct de vedere tehnic, nu există nici o modalitate prin care să se ajungă la o dependență fiziologică la balsamul de buze, ca și cum ar putea apărea la un medicament. Dar ingredientele din tubul tău preferat ar putea să-ți facă răul cel mai mare.

În general, balsamurile pentru buze sunt pe bază de petrolatum sau conțin lanolină, ceară sau silicon care funcționează pentru a sigila buzele, ajutându-le să-și păstreze umiditatea naturală, făcându-le, de asemenea, să se simtă mai fluide. Nici o problemă până aici. Unii producători folosesc, de asemenea, ingrediente suplimentare, cum ar fi arome, conservanți, fenol, mentol și camfor. Cei trei din urmă dau acea senzație tangibilă că într-adevăr funcționează.

Ei bine, s-ar putea să facă ceva contraproductiv. În timp ce unele femei se descurcă bine cu aceste ingrediente, celelalte femei primesc o reacție negativă, dermatită de contact, care poate duce la crăpare și uscare – exact lucrurile pe care încercau să le combată. Deci, un soi de cerc vicios.

Iubești gustul de mentă sau de scorțișoară? Atunci ți-ai putea face mai mult rău decât bine.

Caută pe etichetă potențiale iritante precum: camfor, mentol, fenol, scorțișoară sau orice alt parfum, aromă sau formaldehidă, care este un conservant inofensiv la concentrații scăzute, dar uneori iritant. Este, de asemenea, eliberat de alți conservanți, inclusiv quaternium, bromo, nitropropan, diol, imidazolidinil uree și diazolidinil uree.

Pentru a fi sigură sută la sută că nu există nimic care să exacerbeze uscăciunea, soluția ar fi să rămânem la ceara de albine, pentru o alternativă naturală.
În cele din urmă, s-ar putea să fii influențată de felul în care se simte pe buze un nou balsam.