fbpx

E necesară oare o curățare dublă înainte de a începe rutina de îngrijire a pielii?

Ajungem uneori să fim obsedați de îngrijirea pielii. După ce te-ai confruntat cu acneea în anii post-adolescenți, știi că trebuie să devii serios în legătură cu o rutină și să te ții de ea. Deși te cureți de două ori pe zi – dimineața și noaptea – uneori te întrebi dacă ar trebui să cureți diferit atunci când vine vorba de spălarea feței din timpul zilei. În fiecare zi porți o cremă CC nuanțată pentru acoperire și protecție solară (cu SPF 50) și, uneori, pur și simplu nu simți că spălarea feței o dată este suficientă pentru a-ți înlătura machiajul. Ar trebui să faci curățare dublă înainte de a începe rutina de îngrijire a pielii? Pentru a afla, dermatologul dr. Shasa Hu, răspunde la toate întrebările legate de îngrijirea pielii. Probabil ai auzit de seruri, creme hidratante și tonere, dar când ar trebui să le folosești și în ce ordine ar trebui să le aplici? Iată tot ce trebuie să știi despre găsirea și respectarea unei rutine de îngrijire a pielii care funcționează pentru tine, astfel încât să poți gestiona orice domeniu problematic pe care îl ai și să găsești soluții pentru a-l corecta.

Dr. Hu recomandă curățarea dublă pentru toată lumea. Ea sugerează să începi cu un ulei de față pentru a îndepărta ușor machiajul, protecția solară și murdăria. „Contrar credinței populare”, spune ea, „produsele de curățat cu ulei nu înfundă porii, deoarece„ așa atrage cum ar fi ”. Dr. Hu observă că un produs de curățare eficient pentru ulei funcționează pentru a topi straturile de produs și excesul de acumulare de ulei fără exfoliere (care ar trebui făcut numai o dată pe săptămână). După ce ai înlăturat machiajul și murdăria cu un produs de curățare uleios, Dr. Hu sugerează să continui cu un produs de curățare ușor, pe bază de apă, cu echilibru de ph, care poate viza nevoile tale specifice de îngrijire a pielii. Acest lucru poate fi de la un produs care luminează, ajută la curățarea porilor sau reduce acneea. „Această tehnică de curățare dublă te asigură că vei „detoxifia” pielea la sfârșitul zilei și că rutina de seară începe pe o pânză proaspătă”, spune ea.

Termenul „triplă curățare” și-a făcut loc în ultima vreme pe blogurile de frumusețe, dar dr. Hu spune că acest lucru ar trebui făcut doar de către oameni care fie poartă mult machiaj de față în timpul zilei, fie au pielea naturală grasă sau cu tendință de imperfecțiune. „Curățarea triplă poate îndepărta uleiurile naturale de pe pielea noastră și poate duce la recuperarea unei producții excesive de sebum, deci ai grijă la curățarea triplă sau redu tripla curățare pentru zilele speciale în care porți mai multe straturi de machiaj”. Ar trebui să ne curățăm dublu sau triplu noaptea pentru a elimina acumularea de peste zi. Dimineața, o singură curățare ar trebui să fie suficientă pentru a pregăti pielea pentru ziua următoare.

În ce ordine ar trebui să aplici produsele ?

Pentru majoritatea care dorește să adere la o rutină de îngrijire a pielii, dr. Hu spune că trebuie respectată o anumită ordine. Curățare (simplu, dublu sau triplu), aplicarea unui ser, o cremă pentru ochi, o cremă anti-îmbătrânire și, în cele din urmă, o cremă hidratantă. Dacă este dimineață, urmează crema hidratantă cu protecție solară și machiaj. Dr. Hu spune că o excepție notabilă pentru această ordine este dacă adaugi o rețetă în rutină. „Dacă o persoană are creme cu prescripție medicală, prescripția se aplică de obicei imediat după curățare, totuși, cel mai bine este să discuți ordinea corectă cu dermatologul”. Tot ea crede cu tărie în a avea o rutină atât de dimineață, cât și de noapte. „Majoritatea studiilor clinice se bazează pe aplicarea de două ori pe zi pentru a obține rezultatele raportate (cu excepția retinolului sau a retinoizilor: aplicarea se face doar seara pentru a evita dezactivarea prin lumina soarelui)”, spune ea. „Cele mai bune rezultate ale pielii se obțin atunci când ești în concordanță cu rutina ta și ai suficientă răbdare pentru a o păstra timp de cel puțin 8-12 săptămâni”.