fbpx
Dermatologii dezvăluie 10 lucruri pe care să nu le pui niciodată pe față

 Știai că industria cosmetică este foarte nereglementată? Administrația pentru produse alimentare și droguri nu necesită aprobarea produselor pentru tenuri înainte de a deveni disponibile pe piața de consum. Ai citit corect asta. Aparent, agenția de reglementare responsabilă cu protejarea sănătății a aproape 400 de milioane de oameni nu consideră că este util să examineze produsele concepute special pentru cel mai mare, cel mai poros organ al corpului uman. Oricum, din moment ce „Uită de Agenția de Dermatologie” nu dorește să-și facă treaba, iată zece produse despre care dermatologii spun că ar fi bine a evita să le aplici pe piele și față.

  1. Exfolianți fizici

S-a constatat că exfolierea fizică poate duce la iritare și uscăciune, în special în lunile mai reci. Utilizarea tampoanelor sau șervețelelor abrazive poate irita și afecțiunile pielii, cum ar fi acneea și eczema.

  1. Uleiul mineral

Uleiul mineral poate înfunda porii. Acest lucru poate duce la erupții acneiforme (acnee asemănătoare leziunilor profunde ale pielii), puncte negre, milie (chisturi mici ale pielii) – rezultate foarte nedorite.

Uleiurile minerale utilizate frecvent includ parafină lichidă, petrol lichid, ulei de parafină, lichid petrolatum, ulei petrolier, ulei mineral alb și ulei alb.

  1. Săpun folosit în mod regulat

Dermatologii nu sunt mari fani ai săpunurilor. Niciodată, nu folosi niciodată un săpun aspru, obișnuit, ca demachiant pentru față sau corp. Se explică faptul că săpunul obișnuit sărăcește pielea de substanțele nutritive esențiale și pentru că folosește substanțe chimice dure, nefirești, privează pielea de umezeala esențială lăsând-o aspră, uscată și provocând mâncărime.+

  1. Parfumuri

Majoritatea produselor de îngrijire a pielii conțin o formă de parfum artificial. Problema este că aceste parfumuri duc adesea la rupturi și iritații ale pielii. Mai mult, se leagă amestecurile de parfum cu alergii, dermatite, probleme de reproducere și tulburări respiratorii. Reține – cuvântul „parfum” este adesea folosit pentru a masca (fără niciun punct de referință) formula de proprietate a unei mărci. Poate fi găsit în multe produse precum cele pentru spălarea corpului, apa de colonie, balsamul, hidratantele și esențele de parfum.

  1. Scruburi faciale abrazive

Nu există niciun motiv să folosești scruburi faciale abrazive. Majoritatea persoanelor care le încearcă sunt pacienți cu acnee, or..nu freci acneea! Pentru a evita iritațiile pielii, se recomandă utilizarea unei spălături texturate cu cremă; folosind mâinile pentru a spăla fața și o cârpă pentru a o usca.

  1. Dispozitive auto-microneedling (un soi de acupunctură)

Există atât de multe riscuri de infecție din partea acestor dispozitive, deoarece creează toate acele mici găuri în piele. Aceste mici găuri nefirești perturbă fondul natural al pielii. Se recomandă microneedling-ul administrat de experți. Se face microneedling cu frecvență radio, dar … într-un mediu controlat, mai curat, deci mai sigur.

  1. Kituri chimice de decojire

În timp ce kiturile de decojire chimică la domiciliu pot părea o modalitate expeditivă și relativ ieftină de a obține o piele fără cusur, aceasta prezintă anumite riscuri semnificative. Cicatrizarea pielii, balonarea, umflarea și reacția alergică sunt motive întemeiate pentru a consulta în prealabil un dermatolog. Experții remarcă faptul că „durerile de piele, umflăturile și ridurile mai severe” nu răspund bine la peelingul chimic. Solicită sfatul unui chirurg dermatologic pentru a determina tipul de tratament adecvat pentru aceste cazuri.

  1. Complexuri permanente, injectate

Privind Botox… Deși cu siguranță nu este singura substanță folosită pentru injecție, Botox este „cea mai acută substanță otrăvitoare cunoscută de om”, potrivit specialiștilor.

  1. Produse ce conțin alcooli

Iată un alt motiv bun pentru a citi eticheta: alcoolul, atunci când este absorbit de piele, nu numai că o usucă și o irită; dar poate provoca afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, eczema și rozaceea. În loc de alcool, caută o esență sau un toner pe bază de apă, astfel încât să nu usuce pielea.

  1. Șamponul

Să lămurim ceva cât de curând: șamponul este în regulă când este folosit – pe cap. Unii folosesc șampon în situații de urgență atunci când nu au demachiantul lor obișnuit, dar șamponul este conceput pentru a curăța părul, nu pielea. Formulele de curățat din șampon conțin agenți tensioactivi care îndepărtează satisfăcător murdăria, uleiul și pielea din păr, dar sunt prea dure pentru a fi absorbite de piele.