fbpx

De ce venele unor femei sunt mai aparente?

Venele noastre prezintă un sistem inteligent de valve unidirecționale care îndeplinesc o funcție importantă de a furniza sânge sărac în oxigen din corp înapoi la inimă. În mod normal, nu ne gândim la venele noastre atât de mult până nu le vedem apărând sub piele. Dacă venele au devenit vizibile și nu-ți poți da seama de ce s-a întâmplat acest lucru, nu-ți face griji. Venele proeminente ne pot spune uneori despre anumite probleme de sănătate, dar în multe cazuri, acestea au cauze naturale care nu sunt periculoase pentru sănătatea ta. Aici, în acest material, am studiat motivele pentru care venele noastre ar putea deveni vizibile și iată ceea ce am învățat.

Venele vizibile pot fi doar normale pentru tipul tău de piele.

Specialiștii venelor spun că persoanele cu piele mai deschisă la culoare au mai multe șanse să aibă vene vizibile decât cele cu tonuri de piele mai închise la culoare. Pielea subțire poate fi, de asemenea, un motiv. Pe măsură ce îmbătrânim, stratul de grăsime de sub piele devine tot mai subțire. Acesta este motivul pentru care persoanele în vârstă au adesea vene proeminente pe mâini, picioare și alte părți ale corpului. De altfel, venele unora se află în mod natural mai aproape de suprafața pielii lor.

Venele pot deveni proeminente după exercițiul fizic.

Pomparea / umflarea venelor în timpul unui antrenament este normală. Când faceți exerciții fizice, mușchii funcționează, ei se bombează și împing venele spre suprafața pielii făcându-le vizibile. După antrenament, mușchii se retrag și venele devin mai puțin vizibile.

Multe femei observă venele apărute în timpul sarcinii.

Venele vizibile sunt o problemă cu care se confruntă multe femei însărcinate și nu este nimic de care să-ți faci griji. Volumul de sânge al unei femei însărcinate este mai mare decât cel al unei femei care nu este însărcinată, iar venele încearcă să țină pasul cu această cantitate crescută de sânge. Rețeaua de vase lucrează ore suplimentare pentru a transporta volumul crescut de sânge în jurul corpului femeii pentru a hrăni fătul. Dacă ai vene vizibile în timpul sarcinii, dar nu le-ai avut niciodată, probabil că „vor dispărea” după naștere.

Venele bombate sunt normale dacă aveți grăsimi reduse ale corpului.

Grăsimea scăzută a corpului poate fi, de asemenea, un motiv pentru ca venele tale să devină vizibile. Persoanele slabe au un strat subțire de grăsime sub piele și acest strat subțire de grăsime nu poate acoperi complet venele, ceea ce le face mai proeminente.

Există cazuri în care venele proeminente sunt un motiv pentru a vizita medicul.

După cum am spus mai sus, în multe cazuri, venele proeminente sunt normale și sănătoase și nu este nimic pentru care să-ți faci griji. Cu toate acestea, dacă venele proeminente sunt însoțite de alte simptome, cum ar fi durerea toracică, respirația sacadată/îngreunată, ulcerații în apropierea venelor, trebuie să vezi un medic. Aceste simptome pot fi cauzate de probleme de sănătate, cum ar fi varice, tromboflebite și boli venoase, și nu ar trebui ignorate.