fbpx

Dacă îți speli fața timp de 60 de secunde, obții o piele perfectă?

 Se numește regula de 60 de secunde, iar internetul este obsedat de-a dreptul cu aceasta. Pentru cineva care, tragic, nu s-a născut cu o piele perfect fină și strălucitoare, ceva numit regula de 60 de secunde – o metodă foarte explicativă de spălare a feței pe o perioadă de 60 de secunde (în locul celei obișnuite, de doar 10) pentru a obține o piele mai bună – s-ar crede imediat că această tehnică răspunde rugăciunilor tenului.

Regula de 60 de secunde

Metoda de curățare vine de la un estetician care spune frecvent celor 43.000 de adepți de pe Twitter să-și spele fața timp de 60 de secunde direct pentru a lăsa ingredientele de curățare să pătrundă într-adevăr pe piele. Machiajul, murdăria și sebumul sunt mult mai greu de îndepărtat de pe piele. Deci nu numai că vrei să dai săpunului o șansă de a rupe și a dizolva produsele cosmetice și murdăria, dar insistând 60 de secunde, te face să acorzi atenție pielii și a ceea ce faci – cum ar fi curățarea în jurul marginilor nasului, sub bărbie și în jurul liniei de păr.  Și totuși, sigur, tehnica poate să pară evidentă și de bază – pentru că este destul de evidentă și de bază – dar, de asemenea, aparent schimbătoare a jocului. Atât de mult, încât a câștigat hashtag-ul  # 60secondrule și o urmărire a adepților.

Un alt utilizator de pe Reddit spune că regula de 60 de secunde i-a transformat efectiv pielea: „Am făcut asta de aproximativ o lună și am observat următoarele: nu mai există umflături pe frunte, textura pielii e mai moale, scădere semnificativă a coșurilor și o strălucire definită!”

Wooow, nu-i așa?… Așa că s-a testat!

Pentru orice credincios în curățirea dublă (adică mai întâi un detergent pe bază de ulei pentru a elimina machiajul și murdăria, apoi un produs de curățare delicat pentru a clăti toate resturile), două minute întregi de spălare a feței s-au simțit puțin intense pentru pielea sensibilă, așa că s-a împărțit diferența în timp. Folosind doar vârful degetelor, s-a masat ușor fața (de preferat timp de 30 de secunde), înainte de a clăti și de a aplica masca hidratantă de îngrijire pentru alte 30 secunde. Faptul că 60 de secunde se simțeau ca o eternitate, duceau la a crede în mod clar, că nu s-a petrecut suficient timp pentru o curățare aprofundată. Deci, timp de două săptămâni, s-a încercat regula 60 de secunde în fiecare noapte. Și până la capăt, se poate spune sincer că fața pare mai caldă, mai puțin roșie și mai strălucitoare. Nu, pielea nu a fost transformată radical, dar cu siguranță s-a văzut o diferență. Și pentru zero costuri extra și doar 50 de secunde suplimentare.

Cool, dar va funcționa pentru tine?

Posibil și, eventual, nu, spune dermatologul, menționând că mai întâi trebuie să ai așteptări realiste. Îți poate oferi o piele mai moale – atâta timp cât folosești curățarea corectă – și, de asemenea, mai multă strălucire, deoarece stimulează circulația. Dar în ceea ce privește regula de 60 de secunde, să-ți anihileze complet acneea? Nu atât de mult. Nu poți să-ți cureți hormonii, ADN-ul sau oricare dintre celelalte tipuri declanșatoare de acnee.

Dar, dacă te trezești, de regulă, cu reziduuri de rimel sub ochi (un semn că evident nu îți îndepărțezi bine machiajul), pielea ta ar putea beneficia de regula de 60 de secunde bine și curat. Machiajul ca reziduu poate duce la uscăciune, iritație și chiar tulburări, deoarece poate întrerupe în timp bariera naturală a pielii. Așadar, luând cele 50 de secunde suplimentare în fiecare zi poate face o diferență enormă pentru pielea ta.

Indiferent de motiv, acesta este unul dintre acele trucuri care într-adevăr nu pot face rău pentru a fi testate, pentru că cel mult vei pierde doar 60 de secunde din viața ta.