fbpx

Cum să-ți usuci părul la aer în funcție de tipul de păr

În cazul în care nu ai auzit, există metode mai ușoare de uscat pletele. Ceea ce înseamnă mai puțin timp petrecut în îndreptare și uscare (prin suflare) și mai mult timp îmbrățișând căldura naturală. Dar, deși totul este bine, nu se poate nega că renunțarea la tot controlul și lăsarea părului să se usuce în mod natural poate fi terifiantă. Și anume pentru că, de cele mai multe ori, valurile moi, care se prăbușesc, ale viselor tale sunt înlocuite de o mizerie șchiopătată, fără viață. Din fericire, am urmărit celebrul stilist de păr și ambasadorul Herbal Essences, Ben Cooke, pentru a afla sfaturile sale de top pentru a-ți usca cu succes părul, în funcție de tipul tău de păr. Iată ce a spus.

PĂR DREPT

Pentru a opri uscarea anapoda a părului drept, produsele volumizantele sunt esențiale. „Când părul tău este încă umed, aplică o mousse volumizantă și periază până se omogenizează”, spune Ben. „Apoi, împletește-ți părul în două cozi și răsucește-le până când se usucă. Împletitul creează tensiune care ajută părul să se usuce neted, în timp ce răsucirea cozilor una peste cealaltă va opri părul să se umfle în timp ce se usucă. Odată despletit, vei rămâne cu niște onduleuri mari și elegante”.

PĂR CREȚ

Vrei bucle bouncy, bine definite, fără niciun frizz? „După șampon, aplică un balsam hidratant bio de lapte de cocos: reîntinde balsamul de lapte de cocos prin păr de la rădăcină până la vârf cu un pieptene larg”, recomandă Ben. „Clătești, apoi storci orice exces de umiditate înainte de a aplica o cremă de păstrare pe părul umed, asigurându-te că tot părul este acoperit uniform. Aranjează-ți părul într-un coc înalt pentru ziua respectivă. Când îl vei desface (cocul), vei avea bucle netede, definite”.

PĂR ONDULAT

Orice ai face, nu peria părul ondulat atunci când este ud – este un mod sigur de a distruge acel aspect dezordonat și va avea ca rezultat doar o întreagă încărcare de fire rebele. În schimb, urmează acest truc simplu și evită să-l atingi până când se usucă. „Pentru undele moi perfecte, începe prin aplicarea unui pic de ulei pe capetele părului în timp ce este umed”, spune Ben. Apoi, pune-ți părul în spatele urechilor și fixează-l înapoi cu ajutorul unui ac de păr (agrafă) deasupra fiecărei urechi pentru a exagera îndoirea și a-l lăsa să se usuce. Este un truc pe care stiliștii profesioniști îl fac în culise tot timpul”.

PĂR AFRO

„Deși se poate simți contra-intuitiv, părul mai gros și des are de fapt nevoie de un produs care să-l „cântărească” puțin, așa că pregătește-ți părul aplicând o cantitate mică de balsam bio pe bază de ulei, pe care-l aplici pe lungimea părului, lăsându-l fără a clăti”, spune Ben. „Apoi, împarte-ți părul în opt secțiuni uniforme, împarte fiecare secțiune în două și răsucește cele două jumătăți una în jurul celeilalte. Lasă-ți-l să se usuce la aer fără să-l atingi. Când părul este complet uscat, slăbește-l cu degetele. Părul va avea mai multă mișcare și îl va face mult mai ușor de manevrat”.