fbpx

Cum să-ți păstrezi pielea corpului tânără

Dacă ești ca noi, aveți un corp care stă în duș, însă fără să se exfolieze de multă vreme. (Nu te vom întreba de cât timp nu faci asta!) Între curățare, condiționare și epilare, atingerea acelui borcan pentru exfoliere sau scrubbing poate ți se pare ca o indulgență inutilă atunci când încerci să scapi rapid de dușul zilnic.
Dar ar trebui să reconsideri totul, dacă vrei un corp tânăr: scrub-ul merge dincolo de exfolierea doar indulgentă – poate, de asemenea, ajuta la încetinirea procesului îmbătrânirii. Și, după cum știm de la acele fotografii ale celebrităților, care compară mâinile și pieptul cu pielea și aspectul feței, nu există o afișare de vârstă mai mare decât un corp zbârcit care nu se potrivește cu o față strălucitoare.

Când îți exfoliezi corpul, stimulezi puterea vindecătoare a pielii. Îndepărtarea celulelor moarte stimulează reînnoirea celulelor și promovează producția de colagen și elastic în mod similar cu exfolierea feței, oferindu-i un aspect mai tineresc.

În timp ce unii pacienți sunt sfătuiți să facă o curățare completă cu fiecare duș, știm că nu este realist pentru toată lumea. Din fericire, un obicei săptămânal ar putea obține beneficii vizibile, deoarece durează o săptămână sau mai puțin pentru ca pielea moartă să se adune suficient de mult pentru a da un aspect plictisitor. Indiferent dacă ajungi săptămânal sau mai mult, există cel mai eficient mod de a face acest lucru:

Aplică exfolierea pentru a preveni pielea sau mâinile uscate. Apoi, umeziți-vă mâinile și pornind de la picioare și deplasându-vă într-o anumită parte a corpului, masați scrubb-ul cu mișcări circulare. Insistă aproximativ un minut pe fiecare picior și fiecare braț pentru a îndepărta complet celulele moarte, murdăria și excesul de ulei. Evită bureții de spălat sau mănușile de baie, deoarece bacteriile pot crește pe ele destul de repede.

Acordă o atenție specială zonelor de îmbătrânire. Zonele dure care sunt susceptibile la îmbătrânirea prematură includ mâinile, coatele, spatele coapselor, genunchiului, degetele de la picioare. Ori de câte ori există rugozitate, deteriorări la soare sau crăpături, acordă-ți o clipă în plus pentru a-ți oferi o îngrijire suplimentară.

Clătește, curăță, usucă și hrănește. După ce ai terminat curățarea și uscarea, aplicarea rapidă a unui hidratant sau a uleiului pentru corp va contribui la întârzierea îmbătrânirii prin îmbunătățirea texturii și tonusului pielii tale.

Din nou, adăugă hidratare suplimentară în zonele de riduri cum ar fi coatele și genunchii.