fbpx

Cum să-ți păstrezi pielea corpului mai tânără

Exfolierea indulgentă – poate ajuta și la frânarea îmbătrânirii. De fapt, acele exfolieri ale corpului îți pot ajuta corpul să se potrivească cu tenul pe măsură ce îmbătrânești. Și, după cum știm din acele fotografii de celebritate neiertătoare, care compară mâinile cu pieptul și piepturile complexate cu aspectul facial, nu există o mai mare problemă de vârstă decât un corp ridat și care nu se potrivește cu o față strălucitoare. Când exfoliezi corpul, stimulezi puterea de vindecare înnăscută a pielii. Buffing-ul stimulează reînnoirea celulară și promovează producția de colagen și elasticitate în mod similar cu exfolierea feței, oferindu-i un aspect mai tineresc.

În timp ce unii recomandă să se facă o curățare completă a corpului cu fiecare duș, știm că acest lucru nu este realist pentru toată lumea. Din fericire, un obicei săptămânal ar putea să obțină și beneficii vizibile, întrucât este nevoie de o săptămână aproximativ pentru ca pielea moartă să se acumuleze suficient pentru a da un aspect plictisitor, tern.

Iată un mod mai eficient de a face acest lucru: Aplică exfoliant pe pielea uscată cu mâinile uscate. Apoi, udă-ți mâinile și, pornind de la picioare te îndrepți pe o parte a corpului la un moment dat, masând scrubul cu mișcări circulare. Alocă aproximativ un minut pe fiecare picior și fiecare braț pentru a elimina complet celulele moarte, murdăria și excesul de ulei (sebum). Evită louffa de spălat și buretele de baie, deoarece bacteriile pot crește pe ele destul de repede.

Acordă o atenție deosebită zonelor de îmbătrânire. Zonele grosiere sensibile la îmbătrânirea prematură includ mâinile, coatele, spatele coapselor, genunchilor, călcâielor și degetelor de la picioare. Și oriunde există rugozitate, scalare, deteriorare solară sau întunecări, acordă un moment în plus pentru a-i oferi îngrijire suplimentară.

Clătește, curăță, usucă și hrănește. După ce ai terminat curățarea și uscarea, aplicarea rapidă a hidratantului sau a uleiului de corp va ajuta la întârzierea îmbătrânirii, îmbunătățind textura și tonul epidermei. Din nou, cu atenție sporită, adăugă hidratare suplimentară zonelor de riduri precum coatele, călcâiele și genunchii.