fbpx

Cum să-ți îmbunătățești sănătatea în această iarnă

Sfaturi sezoniere

Cu iarna la vârf, este important să nu lași natura rece și întunecată a sezonului să ajungă la tine. Există o mulțime de moduri în care iarna poate afecta sănătatea – de la tulburarea afectivă sezonieră (TAS), la răceli și gripă, la pielea uscată, la creșterea în greutate – dar există pași pe care îi poți urma pentru a te asigura că rămâi fericit și sănătos tot timpul sezonului. Preia controlul asupra bunăstării tale și rămâi la curent cu rezoluțiile de sănătate pentru anul acesta cu aceste sfaturi.

Urmărește ce mănânci

Iarna, poate fi tentant să mănânci orice vrei. Între sărbători, când purtarea de haine care oferă o acoperire completă și dorirea unor alimente confortabile pe timp rece, este ușor să mănânci în exces alimentele bogate în zahăr și carbohidrați. Dar, în ciuda substanțelor chimice bune pe care aceste alimente le eliberează în creier, acestea pot afecta grav sănătatea și pot distruge obiectivele de slăbire. În loc să mănânci junk food, încearcă să mănânci cât mai mult posibil fructe și legume de sezon. În loc să cauți bomboane când ai poftă de ceva dulce, alege portocale care sunt în sezonul de vârf din ianuarie până în aprilie și oferă-ți doze mari de vitamina C pentru a te ajuta să stimulezi sistemul imunitar. Poftești ceva crocant? Încearcă să coci kale în cuptor pentru a face chipsuri sănătoase. Kale este, de asemenea, în sezon în timpul iernii – este dens de nutrienți, este plin de antioxidanți și este o sursă excelentă de vitamina K.

Crește doza de exercițiu fizic

Poate fi greu să găsești motivația de a face mișcare în timpul iernii, când soarele apune înainte de sfârșitul zilei de lucru. Cu toate acestea, încorporarea exercițiilor fizice în rutina zilnică este o modalitate excelentă de a lupta împotriva acelor zile mohorâte și a greutății suplimentare de iarnă. Făcând orice, de la un antrenament rapid acasă până la încercarea unei noi clase de exerciții, este o modalitate excelentă de a arde calorii, în timp ce ameliorează stresul și eliberează endorfine. În ciuda a ceea ce vremea rece poate spune corpului tău, este important să te ridici și să te miști. A sta așezat prea mult nu este niciodată bine, dar devine mai ușor în timpul iernii, când este frig. În plus față de exercițiile fizice regulate, fă-ți un obiectiv fix pentru a te ridica pe tot parcursul zilei și a te plimba.

Îmbrățișează vremea

Nu putem controla vremea, așa că cel mai bun lucru de făcut este să ne adaptăm ei din mers. Vremea de iarnă aduce o mulțime de activități distractive în aer liber. Găsirea timpului pentru a ieși afară și a face orice, de la patinaj pe gheață până la săniuș are o mulțime de beneficii pentru tine și întreaga ta familie. Expunerea la soare va ajuta corpul să producă vitamina D și va îmbunătăți starea de spirit. Asigură-te că te protejezi de razele UV purtând protecție solară (da, chiar și iarna) și hidratează-ți pielea după expunerea la aerul uscat!

Ia-ți măsuri de precauție pentru a combate răceala

În vârful sezonului de răceală și gripă, este important să iei măsuri suplimentare pentru a te proteja de îmbolnăvire. Asigură-te că-ți speli mâinile în mod regulat și că utilizezi igienizant pentru mâini după ce ai intrat în contact cu alte persoane. Nu este nici prea târziu să-ți faci vaccinul împotriva gripei – vaccinarea va ajuta corpul să fugă de tulpini de gripă pentru a se menține sănătos toată iarna. Precauțiile suplimentare care trebuie luate includ respectarea unui program de somn consistent pentru a oferi corpului tău odihna de care are nevoie pentru a se reîncărca și a-ți stimula sistemul imunitar. De asemenea, ar trebui să găsești modalități de a include în dietă alimente bogate în vitamine și antioxidanți, pentru a te menține într-o formă de vârf.

Stai hidratat

Cu tot aerul uscat, efectele deshidratante ale iernii pot fi extrem de dăunătoare pentru pielea ta. În timp ce poate vrei să bei cafea sau ceai pentru a te încălzi, asigură-ți și consumul de multă apă pe tot parcursul zilei. Apa va curăța corpul și va menține pielea suplă pe tot parcursul sezonului uscat. De asemenea, ar trebui să hidratezi pielea zilnic pentru a preveni pielea uscată și descuamată.