fbpx

Cum să-ți cureți pielea în profunzime în mai puțin de zece minute

Crezi că ai pielea curată? Privește mai atentă! Machiajul, murdăria și transpirația pot înfunda în secret porii și te împiedică să afișezi cea mai bună față. Ca parte a planului de repornire cu prescripție curată, aceste planuri de zece minute de curățare profundă de la dermatologul Dr. Doris Day te pot ajuta să te adresezi problemelor pielii și să o cureți definitiv.

Regimul curat pentru pielea predispusă la acnee

Dacă ești predispusă la apariția acneei, utilizează un exfoliant grosier de sare de mare și miere pentru a îndepărta uleiul și murdăria de pe piele. Mierea va ajuta la contracararea abrazivității sării și va ajuta la calmarea și catifelarea pielii. Pentru a-ți face propriul scrub, amestecă părți egale de sare de Himalaya sau sare de mare cu părți egale miere. Aplică pe față și apoi clătește cu apă călduță. După spălare, aplică o loțiune hidratantă cu acid hialuronic.

Regimul curat pentru pielea predispusă la roșeață

Roșeața pielii poate rezulta dintr-o varietate de probleme, inclusiv o reacție alergică, o arsură solară sau o reacție la stres. Pentru a combate roșeața, utilizează un detergent cremos și fără spumă și o mască de față la domiciliu. Acest lucru va menține iritarea la minimum, lăsându-ți pielea curată în mai puțin de zece minute. Poți încerca, de asemenea, o mască de miere, fulgi de ovăz măcinați și ulei de măsline sau șofran pe care să o lași să acționeze 5-7 minute înainte de a clăti. Finalizează cu o cremă de față făcută cu acid hialuronic pentru un plus de hidratare.

Regimul curat pentru pielea predispusă la riduri

Pentru linii și riduri, utilizează un detergent delicat, dar exfoliant. Dr. Day recomandă o mască de lămâie, miere și iaurt cu lapte integral. Acidul lactic din iaurt ajută la procesul de exfoliere, în timp ce lămâia luminează pielea, iar mierea oferă antioxidanți care ajută la lupta împotriva deteriorării radicalilor liberi. După curățare, aplică o cremă hidratantă antioxidantă care ajută pielea și o menține hidratată. Completează regimul prin aplicarea unei a doua creme hidratante cu peptide și vitamina A (sau retinol).