fbpx

Cum să scapi de părul facial

Părul facial este o problemă importantă, la propriu. Fața noastră este locul unde toată lumea privește mai întâi când ne vede. Și majoritatea dintre noi dorim ca lumea să ne vadă fără niciun fir de păr. Nicio surpriză, există multe metode pentru a scăpa de el: te poți epila, pensa, folosi ceară, zahăr, fir, ras sau îl poți înălbi; mai poți folosi creme, lasere, IPL, electroliză sau machiaj. Metodele de îndepărtare a părului de suprafeță, cum ar fi rasul, sunt rapide și ușoare, dar „miriștea” crește rapid. Metodele de îndepărtare a rădăcinilor, cum ar fi ceara și epilarea, sunt de lungă durată, dar epilarea este dezordonată și greu de făcut acasă, iar epilatoarele sunt ușor de utilizat, dar adesea voluminoase – nu sunt foarte convenabile pentru acele retușări rapide. Deci cum e mai bine?

  • 1. Curăță întotdeauna fața înainte de a îndepărta părul facial pentru a evita înfundarea porilor
  • 2. Sfaturi pentru alegerea metodei corecte.

Ras

Îndepărtează firele de păr pentru o piele netedă, dar durează doar 1-2 zile. Asta înseamnă că trebuie să fii pregătită pentru o întreținere constantă, mai ales că va crește din nou. Sfat: rade-l în direcția în care crește părul pentru a evita iritarea.

Ceruire

Este de lungă durată (până la 4 săptămâni!), dar părul trebuie să aibă o lungime de cel puțin 0,5 mm pentru ca ceara să-l prindă. Deci, din păcate, trebuie să lași părul să crească câteva săptămâni înainte de următoarea ceară. Sfat: dacă este prima dată, asigură-te că testezi ceara înainte de a o aplica pe o porțiune mare a feței.

Epilare

Îndepărtează părul de la rădăcină și este, de asemenea, de lungă durată (la fel ca ceara, până la 4 săptămâni), dar vestea bună este că nu trebuie să aștepți ca părul să crească la fel de mult! Te poți epila atunci când firele de păr sunt mai scurte – 0,02 mm! În plus, este mai rapid decât penseta. Sfat: ține pielea strânsă pentru o experiență mai confortabilă.

Tunderea

Tunderea îndepărtează părul de deasupra suprafeței prin tăierea părului. Deci, este mai bine pentru retușuri mici și excelent pentru modelarea sprâncenelor pentru a obține o arcadă perfectă. Sfat: nu toată lumea se naște cu sprâncene groase de lux! Obține-ți forma perfectă și apoi completează cu machiaj pentru a-ți perfecționa aspectul.