fbpx

O mișcare inteligentă, garantată pentru a vă împrospăta tenul: o exfoliere regulată. De două ori pe săptămână, ar trebui ca primul lucru făcut de dimineață – să îți exfoliezi tenul. În timpul somnului, ritmul pielii încetinește, permițând celulelor moarte să se acumuleze la suprafață, lăsând pielea dură și uscată. Și nu este vorba doar de un remediu cosmetic. Exfolierea nu numai că îndepărtează celulele moarte, ci și încurajează pielea să crească producția de celule noi, sănătoase.
Iată câteva opțiuni de exfoliere. Fie că încerci doar unul sau pe toate, asigură-te că le repeți de două ori pe săptămână:

1. O freză abrazivă
Acest produs de spălare conține un agent delicat de exfoliere fizică, cum ar fi mărgelele de jojoba. Evită-le însă pe cele prea abrazive, cu tăișurile prea aspre, cum ar fi sâmburii de caise sau cojile de nucă, deoarece acestea pot provoca micro-tăișuri minuscule în pielea ta, ceea ce ridică șansele de roșeață, iritație și rugozitate. Ceea ce nu vrei!

2. O perie
O perie moale, din păr natural, și puțină apă caldă, te poate ajuta să îndepărtezi celulele moarte. Dacă peria nu este suficient de moale, încearcă un dispozitiv de curățare electric, disponibil la majoritatea farmaciilor. Capetele periei se rotesc (chiar oscilează pe unele modele), distrugând murdăria acumulată la nivelul porilor și înlăturând pielea moartă.

3. Un gel de exfoliere

Alege unul bun, cu mărgele de spălare (cum sunt cele menționate mai sus), care permit curățarea celulelor moarte și sebumului (uleiul natural produs de piele); sau încearcă o exfoliere chimică, care funcționează prin dizolvarea legăturilor dintre celulele de suprafață moarte. Ingredientele chimice de exfoliere pe care mulți dermatologi le recomandă sunt acizi salicilici și glicoli.

După exfoliere
– aplică un strat gros de cremă hidratantă cu protecție solară sau o cremă hidratantă și un strat separat de produs cu protecție solară. Abia apoi aplici machiajul, ca de obicei.

Un beneficiu suplimentar după o exfoliere obișnuită?

Pielea ta va absorbi mai bine agenții hidratanți, agenții de stimulare a colagenului / elastinei și ingredientele antioxidante de la celelalte produse de îngrijire a pielii, cum ar fi creme, măști de hidratare sau seruri. Machiajul tău se va menține mai mult timp, și nici nu vei mai avea nevoie decât de foarte puțin, deoarece tenul tău va arăta deja mai proaspăt.