fbpx

Cum să obții o față proaspătă în 10 moduri eficiente

Ridurile și „pungile” (cearcănele) de sub ochi sunt un semn omniprezent al îmbătrânirii, al maltratării pielii și al alegerilor slabe ale stilului de viață. Deși nu putem inversa îmbătrânirea, cu puțină grijă putem întârzia apariția ridurilor și a pungilor de sub ochi sau, cel puțin, să le facem să apară mai puțin proeminente chiar și după ce au apărut. Deși există numeroase creme, seruri și suplimente anti-rid disponibile, modalitățile naturale de a scăpa de riduri sunt întotdeauna de preferat. Adoptarea unui stil de viață sănătos ajută, de asemenea, împreună cu renunțarea la fumat. Găsești mai jos câteva remedii naturale care pot reduce eficient semnele îmbătrânirii precum ridurile și cearcănele de sub ochi.

Îndepărtarea ridurilor

Ridurile pielii sunt cauzate în principal de îmbătrânire și de alți factori, cum ar fi expresiile faciale obișnuite, leziunile solare, fumatul și hidratarea precară. Nu poate fi oprit aspectul ridurilor, dar trăind un stil de viață sănătos și folosind unele remedii naturale, aspectul acestora poate fi întârziat și camuflat.

Albușuri de ou. Se iau mai multe albușuri și se bat într-un bol mic. Masează-l pe toată fața și lasă-l să stea și să se usuce cel puțin 15 minute. După ce se usucă, clătește-l cu apă caldă. Vitamina A și vitamina B ajută la reducerea și eliminarea treptată a ridurilor.

Ulei de măsline. Uleiul de măsline ajută prin menținerea pielii moi și suple. Înainte de a te îndrepta spre pat, masează-ți ușor fața cu câteva picături de ulei de măsline și clătește-l folosind un prosop moale. Te vei trezi cu pielea moale și sănătoasă.

Suc de lămâie. Masează sucul de la o lămâie în liniile fine și ridurile de pe față înainte de a te culca. Aciditatea lamâii reduce aspectul ridurilor și face pielea să pară mai strălucitoare.

Fructe și legume. Fructele și legumele proaspete sunt pline cu Vitaminele A și D. Ele restabilesc strălucirea pielii tale și o fac să pară mai tânără.

Îndepărtarea pungilor de sub ochi

Apariția cearcănelor sub ochi te poate face să arăți mai bătrân și obosit. Deși au cea mai mare parte legată de vârstă, pot apărea și din cauza somnului slab și a oboselii.

Pliculețe de ceai. Ceaiul conține taninuri naturale, care este un diuretic ușor și a fost folosit de mult timp de bunici pentru a reduce aspectul umflat al ochilor. Înmoaie 2 pungi de ceai în apă caldă, apoi lasă-le să se răcească câteva minute la frigider. Puneți câte o pungă de ceai pe fiecare ochi timp de 5 minute și ochii se vor simți înviorați.

Avocado. Oboseala provoacă adesea cercuri întunecate sub ochi și poate adăuga ani la aspectul tău. Pentru a face ca aceste cercuri întunecate să dispară, așează felii de avocado copt sub fiecare ochi sau încearcă să aplici și o pastă de migdale măcinate și lapte.

Castravete. Dacă ochii sunt roșii și umflați, ia 2 felii subțiri de castraveți reci, și pune-ți câte o felie peste fiecare ochi timp de 30 de minute.

Linguri. Ia 2 lingurițe de metal și pune-le la frigider 10-15 minute. După ce s-au răcit, așează bolurile lingurilor peste pleoape timp de 30 până la 60 de secunde. Frigul metalului va ajuta să reînvie ochii obosiți și să te facă să te simți înviorat.

Îndepărtarea ridurilor periorale

Adesea, primele semne ale îmbătrânirii sunt apariția acestor pliuri nazolabiale, linii de râs și linii de marionetă. Acestea pot fi grăbite și de obiceiul de a fuma. Deci, ce poți face pentru a întârzia aceste linii? Renunți la fumat! De asemenea, cele 2 remedii naturale menționate mai jos vor ajuta să amâni apariția acestora și să le reduci odată apărute.

Castraveți și albușuri de ou. O jumătate de castravete decojit și tăiat în bucăți mici se macină și se obține suc. Amesteci albușul în acest suc și amesteci. Masezi bine acest amestec peste față, în special în jurul gurii. După 15 minute, clătești fața cu apă.

Varza murată. Pune-ți puțină varză murată peste riduri timp de 10 minute și apoi spal-o. Consumul de varză este, de asemenea, o modalitate bună de a preveni ridurile, deoarece varza are prezentă în ea o sursă bună de vitamina A.