fbpx

Cum să faci tranziția între anotimpul rece și cel cald când vine vorba despre rutina de îngrijire a pielii

Odată cu apariția primăverii-verii vin zile mai lungi, cu expunere la soare mai multă. Dar, pe măsură ce ne luptăm pentru a ne încărca cu vitamina D, pielea noastră necesită un nou set de protecție pentru a face față zilelor mai calde și mai umede.

  1. Îndepărtează „pielea de iarnă”

Este recomandată o exfoliere regulată pentru a scăpa de celulele moarte și a descoperi luminozitatea naturală – și nu este niciodată mai necesară decât la sfârșitul lunilor de iarnă. Tipurile de piele normale ar trebui să caute un exfoliant cu o bază enzimatică sau mărgele de jojoba, care să fie delicate pe piele. Tipurile de piele grasă vor beneficia de un exfoliant de cărbune, deoarece vor absorbi în mod natural excesul de ulei, iar tipurile uscate ar trebui să opteze pentru ceva cu o bază hidratantă, cum ar fi mierea și o formulă cremoasă. De asemenea, din moment ce schimbarea celulelor pielii are loc pe timp de noapte, exfolierea ca parte a rutinei tale înainte de culcare va face pielea mai receptivă la tratamente precum cele cu retinol sau vitamina C.

  1. Înlocuiește-ți hidratantul

Iarna și vânturile sale uscate necesită un hidratant gros pentru a acoperi și infuza pielea. Dar căldura și umiditatea din primăvară și vară necesită o formulă mai ușoară. Ar fi de preferat un hidratant care are aceleași ingrediente ca și crema ta de iarnă – pentru că știi că aceste ingrediente lucrează pentru tine și sunt ca o bază pentru pielea ta – dar cu o formulă fluidă, mai ușoară. De asemenea, produsele cu proprietăți chimice, cum ar fi alfa sau beta hidroxi (care sunt hidratante și care ajută la efectele cauzale ale soarelui precum pigmentarea și liniile fine), vor menține pielea hidratată fără a o supraîncărca. Caută un hidratant cu SPF încorporat pentru protecția la soare. SPF minim într-o cremă de zi variază de la 15 la 20, dar dacă vei fi expus la soare pentru perioade mai lungi de timp, ca de exemplu la plajă, alege un 30 sau 40. Dacă observi că SPF este prea gras pentru pielea ta și nu vei fi expus toată ziua la lumina directă a soarelui, căută un hidratant care să conțină polifenoli, deoarece acestea oferă un SPF natural. De asemenea, se avertizează asupra schimbării SPF faciale cu una concepută pentru corp. Poți folosi o cremă de protecție destinată corpului pe față doar dacă ești la plajă, deoarece o vei aplica mai des. Oricum însă, produsele care sunt formulate special pentru față tind să aibă un SPF mai mare.

  1. Vorbind despre SPF …

Înainte de a intra în primăvară și vară, verifică datele de expirare ale protecției solare. Femeile tind să păstreze o mulțime de produse pentru o perioadă lungă de timp, și deoarece nu folosim în mod obișnuit un agent de protecție solară separat în timpul iernii, este ușor să-l păstrăm și folosim pe o perioadă prea lungă fără să realizăm. De fapt, o curățare de primăvară a tuturor produselor de frumusețe de la începutul sezonului ar fi o idee bună. Uită-te la partea de jos a borcanelor, care de obicei vor avea o mică pictogramă a unui recipient deschis cu un număr de zile/luni/ani lângă el. Acest număr – de obicei 6, 12 sau 24 – indică cea mai bună dată a produsului înainte de expirarea acestuia de la deschiderea sa. Dacă ceva a fost deschis timp de trei luni și nu l-ai folosit, este timpul să îl arunci.

  1. Oferă-i puțină dragoste corpului tău

Genunchii, coatele și picioarele au nevoie de mai puțină îngrijire în timpul iernii. Se recomandă aplicarea de creme în zonele respective pe timp de noapte pentru a restabili umiditatea și a înmuia pielea. Picioarele, în special, vor beneficia de un strat gros de produs, apoi vor fi înfășurate în folie de plastic și vor fi acoperite cu o pereche de șosete. Dacă faci asta pentru o săptămână, va fi ca și cum ți-ai fi făcut o mega-pedichiură.

  1. Planifică dinainte

Indiferent dacă este vorba de pigmentare, riduri sau pori, specialiștii spun că trebuie să se țină cont de un singur scop – pigmentarea în timpul zilei sau rafinarea porilor – așadar vorbește cu specialistul tău în îngrijirea pielii despre stabilirea unui plan.