fbpx

Cum să evitați problemele de piele la sala de antrenament

Este un an nou și mulți dintre noi au decis să schimbe stilul de viață spre bine. Iată câteva sfaturi pentru a evita unele probleme comune ale pielii care se pot dezvolta după o rutină regulată a exercițiilor fizice.

Acnee
Nu este neobișnuit ca oamenii să vadă o acnee crescută, în special pe frunte, pe piept și pe spate, când antrenamentele cresc în intensitate. Dacă ești predispus la acnee, spală-ți fața înainte de exercițiu pentru a îndepărta resturile care ar putea bloca porii. Imediat după exercițiu, fă imediat un duș pentru a curăța transpirația de pe piept și spate. Dacă tulburările corporale continuă să fie o problemă, adaugă o soluție de spălare corporală care să conțină 2% acid salicilic.

Febra musculară a fesierilor
O problemă comună a persoanelor care lucrează în mod regulat sunt umflăturile roșii pe fese. Deseori rezultatul fricțiunii din pantalonii prea strânși de antrenament, duce la acnee tipice, mai ales atunci când firele mici de pe fese sunt iritate de îmbrăcămintea strânsă. Pentru această condiție, evită să porți pantaloni scurți de antrenament pentru perioade lungi de timp. Deși hainele de antrenament de astăzi sunt foarte confortabile și elegante, cel mai bine este să eviți să petreci toată ziua în antrenamente sau pantaloni de yoga pentru a reduce ocluzia și frecarea pe pielea feselor.

Picior de atlet ( Tinea pedis )
Purtarea în permanență de pantofi și șosete la sala de forță poate duce la apariția unor ciuperci pe piciorul atletului. Când te afli la duș, utilizează frecvent sandale flip-flop pentru a evita ciupercile care cauzează „piciorul atletului”. În cazul în care sunt prezente pielea uscată, mâncărime sau fisuri între degetele picioarelor sau pe partea inferioară a piciorului, este posibilă o infecție tinea pedis (piciorul atletului). Poți trata o infecție de acest gen cu creme antifungice, dar urmând instrucțiunile de pe ambalaj. De asemenea, trebuie să-ți păstrezi picioarele uscate și să schimbi frecvent șosetele.

Negi
Sfatul pentru evitarea verucilor este similar cu cel pentru „piciorul atletului”. Trebuie să porți pantofi, șosete și flip-flops ori de câte ori te afli în sala de gimnastică, indiferent de cât de igienizat ar fi acel spațiu. Există peste 100 de varietăți de virus papilloma uman sau HPV și, deși numai câteva tipuri de HPV cauzează verucile plantare (partea inferioară a piciorului), poate fi o eradicare extrem de dificilă a infecției. Din motive pe care medicii nu le înțeleg pe deplin, unii oameni sunt mai susceptibili la virusul wart decât alții. Cea mai bună modalitate de a evita infecția atunci când te afli într-un loc public, cum ar fi o sală de gimnastică, este să păstrezi cât mai mult posibil o barieră între picioare și suprafețele publice. Dacă bănuiești că ai un neg la picior, începe tratarea lui imediat cu produse specifice, pentru a reduce riscul de răspândire. Dacă nu răspunde la tratament, consultă un dermatolog. Persoanele cu diabet zaharat sau leziuni ale nervilor de la picioare ar trebui, de asemenea, să vadă întotdeauna pediatrul lor în vederea unui tratament. Cu cât sunt tratate mai devreme, cu atât mai bine.