fbpx

Cum să elimini petele întunecate de pe piele

 Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, iar afecțiunile pielii sunt printre cele mai frecvente probleme care ne fac să căutăm ajutor medical. Conform statisticilor, cele mai frecvente afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, afectează 80% din populația lumii la un moment dat. Petele întunecate de pe piele constituie o altă afecțiune comună a pielii care poate apărea la orice vârstă. Dacă se întâmplă să găsești zone pe pielea ta în care culoarea este mai închisă, nu intra în panică – există remedii simple pe care le poți încerca chiar acum. S-au studiat principalele motive pentru care apar petele întunecate pe pielea noastră și am pregătit și o listă de remedii simple pe care le poți încerca pentru a scăpa de acele pete întunecate și a readuce tonul uniform al pielii.

De unde vin petele întunecate de pe piele?

 Petele întunecate pot apărea brusc pe pielea noastră, dar prezența lor are întotdeauna un motiv. Oamenii de știință subliniază că există mai mulți factori principali care pot declanșa această afecțiune a pielii. Acestea includ expunerea la soare, inflamații, modificări hormonale, administrarea de medicamente chimice, unele probleme de sănătate (de exemplu, boli ale ficatului) și îmbătrânirea. Dacă îți găsești pete întunecate pe piele, nu intra în panică. Aceste pete întunecate pot fi cauzate de inflamații recente ale pielii sau de propria fotosensibilitate – cu alte cuvinte, se pot dovedi a fi pistrui obișnuiți.

Folosește remedii naturale

Coaja de portocală conține vitamina C în cantități mari ceea ce o face un remediu perfect pentru tot felul de afecțiuni ale pielii. Fă-ți o mască facială amestecând 1 lingură de praf de coajă de portocală cu 3 lingurițe de lapte. Aplică masca, las-o să-ți hrănească pielea timp de 10-15 minute, apoi clătește cu apă. Lămâia este un alt produs natural care are proprietăți puternice de albire. Aplică suc de lămâie proaspăt pe zona afectată cu ajutorul unui tampon de bumbac. Lasă sucul să se usuce și apoi clătește cu apă. Aplică acest remediu zilnic timp de cel puțin 2 săptămâni. De asemenea, poți amesteca sucul de lămâie cu miere pentru o mască facială, care va ajuta la strălucirea, hrănirea, exfolierea și chiar tonifierea pielii tale. Uleiul de nucă de cocos este un alt remediu natural care poate face minuni pentru pielea care este afectată de petele întunecate datorită proprietăților sale hrănitoare, anti-bacteriene și hidratante. Aplică ulei de nucă de cocos pe zonele afectate și lasă-ți pielea să îl absoarbă. Asigură-te că folosești ulei presat la rece, deoarece conține mai multe vitamine. Amestecă în părți egale apă și oțet de cidru de mere pentru a obține tonerul tău de piele făcut în casă. Aplică acest amestec pe zona afectată, lasă-l să se usuce și clătește cu apă. Aplică-l zilnic până când petele întunecate se estompează. Ananasul este bogat în acizi naturali care sunt eficienți pentru albirea pielii. Aplică sucul de ananas pe zonele afectate de petele întunecate cu un tampon de bumbac și clătește după 5 minute. De asemenea, îți poți freca pielea cu felii subțiri de ananas proaspăt.

Încearcă și o mască facială de ovăz și iaurt pentru albirea pielii. Amestecă 1 lingură de ovăz cu 2 lingurițe de iaurt natural fără aditivi și aplică acest amestec pe față. Lasă-l să stea 20 de minute și clătește-l cu apă.

Schimbă-ți obiceiurile

 Expunerea la soare este unul dintre factorii care provoacă petele întunecate pe pielea ta. Petrecând mult timp la soare declanșează producerea de melanină, care este protecția noastră naturală împotriva radiațiilor solare dăunătoare. Petrece mai puțin timp în aer liber când soarele este puternic și utilizează în mod regulat protecție solară.

Există anumite tipuri de substanțe chimice în medicamente care pot provoca pete întunecate chiar și atunci când nu suntem expuși la soare. Dacă pielea ta este predispusă la petele întunecate, asigură-te că vei reduce medicamentele care conțin aceste substanțe chimice.

Fii conștient de riscuri

Remediile despre care tocmai am discutat s-au dovedit a fi utile pentru multe persoane. Dacă nici unul dintre ele nu ți se pare util sau dacă observi că starea pielii tale se agravează, ar trebui să te gândești serios să-ți vizitezi medicul de familie. Așa cum am spus la începutul articolului, există multe motive diferite care cauzează această problemă a pielii și, odată ce știi exact ce face ca petele întunecate să apară, vei știi cum să le combați mai eficient.