fbpx

Cum să combați bărbia dublă în 10 pași eficienți

O bărbie dublă este un pliu de piele grasă care apare în zona maxilarului inferior. Această problemă conferă feței un aspect nesănătos de greutate și o deformare vizuală a proporțiilor faciale. Vestea bună este că problema este rezolvabilă – un masaj, exerciții fizice și procedurile de acasă și de la salon te pot ajuta să scapi de acest defect. Chiar și cei tineri și atletici pot avea o bărbie dublă. Acesta este motivul pentru care am decis să aflăm de ce se întâmplă și cum se combate această imperfecțiune. La sfârșitul articolului, există un bonus care te va ajuta chiar să ascunzi bărbia dublă mai bine.

De ce apare această încăpățânată bărbie dublă?

Vârstă. Femeile cu vârsta de peste 45 ani se află în zona de risc. La această vârstă, pielea își pierde elasticitatea în mod semnificativ, ducând la o deformare a ovalului feței. Acest proces se numește ptoză gravitațională.

O schimbare drastică a greutății sau o nutriție dezechilibrată. O creștere drastică a greutății corpului, precum și o scădere bruscă a greutății poate duce la formarea pliurilor pielii.

Ereditate. Dacă ai moștenit o structură a maxilarului de la părinți, unde unghiul dintre decolteu și bărbie este mic, atunci este probabil să te confrunți cu o bărbie dublă.

Obiceiuri proaste zilnice. Cea mai frecventă este obișnuința de a ține capul în jos mult timp (de exemplu, atunci când folosești telefonul).

Tulburări de somn. Nu numai că pernele înalte și moi provoacă un somn rău, dar sunt și motivele pentru apariția bărbiei duble.

Cum să scapi de bărbia dublă?

1. Cu ajutorul exercițiilor fizice. Una dintre cele mai simple, dar mai eficiente metode de a scăpa de bărbia dublă este să faci exerciții. Nu numai că aceste exerciții afectează pielea, ci și mușchii feței. Primele rezultate vor fi vizibile după o săptămână de practică. Cel mai important este să le faci în mod consecvent. Găsește o carte groasă într-o copertă grea. Pune-o pe cap. Mergi în această poziție timp de 10 minute în fiecare zi. În timp, poți schimba cartea cu una și mai grea. Imaginează-ți că există o sarcină grea care atârnă de maxilarul tău inferior. Încearcă să o susții prin încordarea mușchilor faciali. Capul tău ar trebui să fie îndoit înapoi. Repetă exercițiul de 5 ori. Încearcă să atingi vârful nasului cu limba, iar apoi încearcă să atingi maxilarul inferior cu limba. Repetă exercițiul de 5 ori. Deschide gura larg, pictează imaginar la amplitudine maximă cu limba. Repetă exercițiul de 10 ori. Pune-ți coatele pe masă, sprijină-ți bărbia pe pumnii tăi. Încearcă să apleci capul în față, creând rezistență cu brațele în același timp. Strânge-ți mușchii faciali și pronunță clar următoarele sunete vocale de mai multe ori: O ca în cuvântul „soare” și O ca „o” în cuvântul „pot”. E ca în cuvântul „vezi”, A ca în cuvântul „pat”.

2. Cu ajutorul unui masaj . Un masaj este un mod eficient de a scăpa de bărbia dublă. Îmbunătățește circulația sângelui, tonifică mușchii faciali și ajută la eliminarea substanțelor dăunătoare de pe piele. Cu mâinile curate, aplică-ți o cremă, gel sau ulei pe partea inferioară a feței pentru a pregăti pielea pentru masaj. Masează ușor mâinile de-a lungul maxilarului inferior în direcția lobilor către bărbie, fără a aplica prea multă presiune. După aceasta, repetă aceeași mișcare în direcția opusă. De fiecare dată când o faci – crește atât viteza, cât și presiunea. Înlocuiește mișcările de alunecare cu atingerile buricelor degetelor, apoi cu mișcările mai ferme. Finalizează masajul cu o mângâiere lentă și blândă. Poți utiliza, de asemenea, miere naturală pentru această procedură dacă nu ești alergic la ea.

3. Cu ajutorul procedurilor de salon. Miostimularea este una dintre cele mai eficiente metode pentru combaterea bărbiei duble. Ajută la obținerea rezultatului fără exerciții fizice, dietă sau masaj. Efectul este furnizat de impulsuri electrice care elimină excesul de lichid din zonele cu probleme. Ridicarea undelor radio permite oricui să scape de bărbie dublă într-un timp scurt datorită undelor radio cu un sunet și o frecvență specială. Procedura ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, la accelerarea regenerării celulelor și la reducerea volumului de țesut gras. Lipoliza cu laser este o altă metodă eficientă care ajută la scăparea de bărbie dublă. Efectul se obține datorită acțiunii radiațiilor laser cu intensitate redusă. Celulele grase sunt despicate și eliminate din corp fără intervenții chirurgicale. Mini-liposucția este o metodă ceva mai invazivă de combatere a bărbiei duble, deoarece țesuturile grase și pielea sunt îndepărtate chirurgical.

4. Cu ajutorul procedurilor la domiciliu. Lut negru. Este una dintre cele mai simple, dar mai eficiente măști. Se amestecă 3 linguri de argilă cu apă călduță și se aplică pe zona bărbiei duble de 1-2 ori pe săptămână. Dacă ai pielea uscată, adăugă câteva picături de ulei esențial. Purtând un bandaj. Mulți internauți dau recenzii bune despre utilizarea unui bandaj și a unui guler cervical pentru a lupta cu bărbia dublă. Aceste dispozitive tonifiază mușchii, elimină tensiunea musculară, netezesc suprafața pielii și îmbunătățesc starea fibrelor musculare.

Bonus: Ascunde-ți bărbia dublă în câteva secunde!

Alege hainele potrivite. Un decolteu moderat distrage atenția de la zona problematică a bărbiei duble.

Împrospătează-ți coafura. Alege coafurile voluminoase care deschid gâtul. Evită șuvițele de păr pe lângă bărbie. O coafură cu bucle la bărbie va transforma o bărbie dublă într-o bărbie triplă.

Deschide-ți noi orizonturi în machiaj. Fondul de ten ajută la ascunderea eficientă chiar și a celei mai vizibile bărbii duble când îl aplici cu preponderență pe maxilarul inferior. Scoate în evidență zonele de pomeți, obraji și ochi. Distrage atenția de la bărbie cu ajutorul unui ruj strălucitor sau luciu de buze.