fbpx

Crema de ochi este un pas necesar pentru îngrijirea pielii?

Pielea din jurul ochilor tăi este cea mai subțire și mai sensibilă parte a pielii tale. Cremele de ochi sunt hidratante – formulate special pentru a fi blânde în această zonă – și adesea vin cu ingrediente care țintesc preocupările specifice ochilor, cum ar fi „laba gâștei”, pungile de sub ochi și cearcănele.

Dacă dorești să abordezi aceste probleme sau să le împiedici, și mai ales dacă găsești loțiuni iritante, atunci o cremă delicată pentru ochi este calea de urmat.

Cremele de ochi sunt, în general, mai subțiri ca textură și mai ușoare decât cremele de față, ceea ce le face mai ușor de aplicat, fără a trage pielea subțire – și mai puțin efect agitat.

De asemenea, de regulă, ele exclud parfumurile – iritante comune. Pentru a le face mai blânde, ingredientele active din cremele de ochi sunt adesea mai puțin concentrate sau eliberate mai lent.

Înainte de a începe o schemă cu o nouă cremă de ochi, ar trebui să faci un test-  pune câteva picături pe un loc de testare timp de câteva zile, apoi urmărește-i evoluția sau eruperea, înroșirea, erupțiile cutanate și chiar bășicile pe care unele produse le provoacă pe pielea sensibilă.

Odată găsită una care funcționează, trebuie s-o utilizezi în fiecare zi pentru a vedea rezultatele sperate. De asemenea, este important să utilizezi o cremă de ochi cu factor de protecție solară 30 în fiecare dimineață, deoarece cancerul de piele este foarte frecvent în zona ochiului.

O notă finală pentru cele mai dificile dintre noi: dacă îți aplici hidratantul și protecția solară curentă în jurul ochilor fără iritare, probabil că faci bine ceea ce faci deja.