fbpx

Crema de ochi este o etapă necesară pentru îngrijirea pielii?

Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire și cea mai sensibilă piele de pe întregul corp. Cremele pentru ochi sunt hidratante care sunt formulate special pentru a fi blânde în această zonă și adesea vin cu ingrediente care vizează preocupări specifice ochilor, cum ar fi ridurile „laba gâștii”, pungile umflate și cercurile întunecate.

Dacă se vrea abordarea acestor probleme sau prevenirea lor, și mai ales dacă mai mereu dai peste loțiuni obișnuite iritante, atunci o cremă dedicată pentru ochi este calea de urmat.

Cremele pentru ochi sunt, în general, cu texturi mai subțiri și mai ușoare decât cremele de față, ceea ce le face mai ușor de aplicat.

De asemenea, exclud de obicei parfumurile și aromele, ambele substanțe iritante obișnuite. Pentru a le face mai blânde, ingredientele active din cremele de ochi sunt adesea mai puțin concentrate sau se eliberează mai lent.

Înainte de a începe un regim cu o nouă cremă pentru ochi, ar trebui să aplici un pic pe un loc de testare câteva zile, apoi doar să observi roșeața, erupțiile cutanate și chiar pustulele pe care unele produse le provoacă pe pielea atât de sensibilă.

După ce găsești unul care funcționează, trebuie utilizat în fiecare zi pentru a vedea rezultatele sperate. De asemenea, este important să folosim o cremă pentru ochi cu SPF (factor de protecție solară) 30 în fiecare dimineață, deoarece cancerul de piele este într-adevăr frecvent în zona ochilor.

O notă finală pentru cele mai dure, dintre noi: Dacă deja aplici cremă hidratantă și protecția solară în jurul ochilor fără nicio iritare, probabil că faci bine ceea ce faci deja.