fbpx

Cele mai mari 9 greșeli de îngrijire a pielii pe care le faci

Chiar și cei mai bine informați vor face greșeli simple care pot strica pielea limpede. De fapt, majoritatea erorilor de îngrijire a pielii sunt rezultatul dezinformării, nu al lipsei angajamentului față de perfecțiune, spun experții în domeniu. Din fericire pentru noi, ea identifică cele mai mari gafe care pot fi ușor evitate:

1. Nu citești eticheta.

Știi ce conține produsul tău? Femeile cumpără adesea produse de exfoliere de înaltă calitate și creme hidratante, dar nu acordă atenție ceea ce conține de fapt. Alege produse cu cea mai mică cantitate de substanțe chimice. Și evită-le pe cele care conțin SD-40 (sau alcool izopropilic) un ingredient comun care poate fi iritant pentru tipurile de piele predispuse la acnee și sensibile, ducând la roșeață, uscăciune și, în unele cazuri, la pete maronii și îmbătrânire prematură.

2. Exfoliezi prea mult.

Nu exagera. Multe produse de astăzi au alfa hidroxi acizi pentru a combate ridurile și liniile fine, dar dacă le amesteci și le combini prea des – de exemplu, o cremă hidratantă pe bază de acid dimineața și o cremă exfoliantă noaptea – ai riscul de a inflama piele.

3. Îți „chemi” petele.

Mâini libere. Vei ajunge să ai o problemă mai mare, deoarece epilarea în exces descompune peretele foliculului, permițând bacteriilor să se răspândească. Folosește o mască de sulf pentru a reduce pilozitatea mâinilor/brațelor.

4. Te hidratezi peste măsură.

În mod surprinzător, femeile cu pielea uscată ar trebui să evite cremele sau hidratantele grele. „Provoacă mai multă congestie pe termen lung”. Ar face mai bine să investească într-un umidificator bun, mai ales dacă trăiesc într-un climat uscat.

5. Nu te gândești la dieta ta.

Ia în considerare ceea ce mănânci – sau nu mânca – și adaugă-ți niște grăsimi bune cura de slăbire. „Acizii grași esențiali, cum ar fi ceea ce ai obține din consumul unui avocado, ajută pielea să strălucească”. Și asigură-te că bei multă apă. Pielea deshidratată poate spori aspectul imperfecțiunilor precum ridurile și cicatricile.

6. Folosești un tip greșit de protecție solară.

Da, chiar și iarna trebuie să porți un SPF. Dar, în timp ce supraexpunerea la soare îmbătrânește pielea, multe produse de protecție pot cauza o altă problemă – acneea. Sugerăm căutarea de protecție solară care să conțină zinc și titan, care protejează fără înfundarea porilor.

7. Uiți să te demachiezi. Des.

Deci adormi cu machiajul tău, care este marea treabă?! Niciodată, niciodată, niciodată! Chiar dacă este doar o întâmplare rară, problemele pot apărea în ten pentru o săptămână. Pentru a evita un coșmar de îngrijire a pielii, asigură-te că-ți speli fața înainte de a merge la culcare.

8. Te zgârcești la somn.

„Pielea se repară noaptea”. „Dacă te vitregești de somn în mod obișnuit, tenul o va arăta”. Fă-ți somnul de frumusețe pe care îl meriți și te vei trezi cu o piele mai luminoasă.

9. Folosești același machiaj de ani de zile.

Când ți-ai aruncat ultima dată machiajul sau ți-ai curățat periile? Nu te agăța de produsele de înfrumusețare dacă nu le folosești frecvent. Deoarece degetele tale sunt de obicei aplicatorul tău, bacteriile se acumulează rapid în recipiente și în bureți de machiaj, apoi ajung pe față. De regulă, înnoiești fondul de ten după șase luni, deși unele formule pot dura câțiva ani. Și nu uita să-ți  cureți frecvent periile aplicatoare.