fbpx

Ceară versus Laser. Pro și Contra

Metodele tradiționale care îndepărtează părul de la suprafață, cum ar fi cremele de bărbierit și de depilare, ceara, filetarea, smulgerea, oferă doar rezultate temporare. Îndepărtarea părului cu laser a devenit populară în rândul multora. Urmând pașii celebrelor Kim Kardashian și Victoria Beckham, toată lumea este dispusă să o încerce. Dar există o diferență de bază între epilarea tradițională și îndepărtarea părului cu laser.
Tratamentul cu laser este o metodă mai puternică și mai eficientă de îndepărtare a părului decât orice altă metodă. Promite o reducere pe termen lung a creșterii părului în orice zonă a corpului. Oamenii văd rezultate de durată după 6-12 sesiuni. Unele zone răspund mai repede decât altele și funcționează pentru o gamă largă de tipuri de piele.
Îndepărtarea cu laser a părului oferă o reducere pe termen lung și chiar una permanentă a părului nedorit și va lăsa o piele mată, netedă, fără păr, 24/7. Rezultatele sunt vizibile deja după primul tratament. De asemenea, vei vedea o îmbunătățire semnificativă dacă tratamentul se repetă la intervale regulate. Luminile cu fascicul laser sunt atrase de melanina întunecată a firului de păr, care absoarbe lumina și distruge firul, fără a provoca daune zonei înconjurătoare a pielii. Rezultatele îndepărtării părului cu laser, comparativ cu procesele convenționale, sunt mai puțin dureroase și necesită mai puțin timp și bani. Un alt plus este ca aparatul poate acoperi suprafețe mai mari în mod rapid și cu mare precizie.
Îndepărtarea părului cu laser nu este o soluție rapidă, ci mai degrabă o investiție de frumusețe. Prețurile variază în funcție de zona de tratament și de cantitatea de tratamente necesare. Ia legătura cu Redsalon astăzi pentru a afla mai multe!

De ce metoda laser?
Pentru că e mai eficient din punct de vedere al costurilor, mai puțin dureros și mai blând pe piele. Da, ceara a oferit întotdeauna o îndepărtare promițătoare, care durează între 3 și 6 săptămâni. Cu toate acestea, odată ce ai terminat în jur de 3 – 4 sesiuni de laser, creșterea părului poate fi la fel de lentă și vei fi încântat să știi că se întoarce mai subțire și mai fin. Cu ceara, creșterea revine la fel ca înainte de înlăturare.
Cu toate acestea, tratamentul cu laser te salvează de călătoriile constante fie pentru a face tratamentele, fie pentru a cumpăra mai multe spatule. Timpul înseamnă bani. Cum îndepărtarea parului cu laser devine tot mai populară, preturile se reduc acum. Ia legătura cu Red Salon astăzi pentru a afla mai multe! Pe termen lung, poți economisi atât de mulți bani.
Ceara, pe de altă parte, va oferi un aspect curat chiar atunci când ai nevoie de ea. Deci, în anumite circumstanțe, ceara ar fi alegerea potrivită, mai ales pentru clienții de sex masculin care nu doresc o reducere permanentă a părului.

Risc de arsuri
Toată lumea se teme că epilarea cu laser are multe efecte secundare. Nu este adevărat! Există mai multe povești de groază pe internet, însă riscul de a fi ars se elimină, atâta timp cât vizitați un salon profesionist precum Redsalon. Înainte de a începe epilarea cu laser, tehnicianul Redsalon se va asigura că a efectuat un test de plasture. Acest lucru îl va ajuta să știe cum reacționează pielea ta la tratament.
Arsurile apar doar dacă sunt utilizate setări incorecte pentru tipul de piele sau dacă nu s-au urmat corect procedurile de întreținere post epilare laser.
Ceara are același risc, deoarece este încălzită înainte de utilizare și poate fi adesea prea fierbinte pe piele, cauzând bășici și arsuri.

Piele iritată
Ambele proceduri de îndepărtare a părului sunt tratamente termice, ceea ce înseamnă că pielea poate deveni roșie, poate apărea senzația de mâncărime sau o erupție cutanată la căldură. Luând anti-histamine și aplicând creme cu aloevera pe zona afectată poate ajuta la calmarea epidermei.

Durere
Ceara a fost descrisă a fi foarte dureroasă deoarece poți simți efectiv cum părul e smuls din piele. Metoda laser în schimb este relativ mai delicată, deși poți simți o ușoară senzație de căldură, ceea ce face tratamentul mai puțin confortabil. Însă aparatele laser au, de asemenea, un agent de răcire încorporat, care vine aplicat înainte ca fasciculul luminii laser să lovească.

Celelalte metode tradiționale de îndepărtare a părului

Ceara profesională
Cum funcționează: Ceara fierbinte (dar nu prea fierbinte) se aplică în zona dorită și se îndepărtează în direcția opusă creșterii părului, trăgând-ul din rădăcină.
Cel mai bun pentru: picioare, zona subrațului și bikini, grozav pentru cei cu păr gros, mai întunecat, care tinde să fie încăpățânat.
Pro: Îndepărtează temporar părul la rădăcină, asigură o perioadă de doar trei săptămâni de piele netedă, (poate varia de la două la șase săptămâni, în funcție de tipul și grosimea părului).
Contra: Ceara necesită o regenerare a firului de păr pentru a fi eficientă, deoarece are nevoie de cel puțin un sfert de centimetru pentru a adera. Tratamentele pot fi moderat dureroase, deoarece părul este într-adevăr rupt de la rădăcină. Ceara poate duce, de asemenea, la înrădăcinarea firelor de păr.

Rasul
Cum funcționează: Rasul îndepărtează părul de pe suprafața pielii prin tăiere cu o lamă.
Cel mai bun pentru: picioare, subraț și păr mai fin.
Pro: ieftin, fără durere, rapid și ușor; și cremele de ras folosite pot ajuta la hidratarea pielii, menținând-o moale.
Contra: Regenerarea se întâmplă repede, și (pentru că părul este tăiat la suprafață) este dreaptă, nu conică, așa că poate să apară mai gros. Tăieturile din greșeală sunt posibile, iar cei care se bărbieresc în mod regulat pot deveni predispuși la îngroșarea firelor de păr.

Cremele de depilare
Cum funcționează: Cremele folosesc substanțe chimice pentru a slăbi foliculul de păr, astfel încât să fie ușor de șters.
Cel mai bun pentru: Cei care doresc rezultate rapide, ușoare, relativ nedureroase la domiciliu.
Pro: Se poate face acasă și îndepărtează părul chiar sub suprafața pielii, asigurând o regenerare mai lentă și mai puțin groasă decât rasul.
Contra: substanțele chimice din aceste produse pot irita pielea sensibilă, în special în zonele mai delicate. Aceste creme sunt cunoscute și pentru mirosul lor urât, și pot duce, de asemenea, la îngroșarea părului.

Electroliza
Cum funcționează: Electroliza utilizează un electrod fin în formă de ac pentru a aplica un curent electric foliculului de păr.
Cea mai bună pentru: zone mici, cum ar fi sprâncenele, buza superioară și axile, deoarece tratează fiecare păr și folicul individual.
Pro: Poate îndepărta permanent părul și este potrivit pentru un fir foarte fin sau deschis la culoare, spre deosebire de laser, care funcționează cel mai bine pe părul mai închis.
Contra: Când este făcută în mod necorespunzător, electroliza poate duce la cicatrizare sau decolorare a pielii. Tratamentele pot fi inconfortabile și pot provoca senzații de “înțepături”, iar, la fel ca în cazul îndepărtării cu laser a părului, rezultatele permanente necesită sesiuni multiple.
Sfaturi: foliculii deshidratați pot fi mai greu de tratat, deci asigurați-vă că beți multă apă cu o zi înainte, în ziua și în ziua după tratament.

Îndepărtarea părului cu laser
Cum funcționează: Laserul penetrează pielea pentru a viza rădăcina de păr și pentru a inhiba creșterea lui. În esență, distruge foliculul, ceea ce înseamnă că poate duce la îndepărtarea permanentă. De obicei, părul din zonele tratate dispare în 2-3 săptămâni.
Cel mai bun pentru: Persoanele cu păr mai întunecat decât pielea – laserul vizează melanina din păr, pigmentul întunecat.
Pro: Excelent pentru îndepărtarea părului pe termen lung în toate zonele. Nu provoacă nicio deteriorare a dermei, astfel încât și pielea cea mai sensibilă poate fi tratată, spun dermatologii.
Contra: Îndepărtarea cu laser a părului poate fi dureroasă, majoritatea oamenilor descriind-o ca o senzație de “lovire” a pielii, precum și o senzație de căldură de la laser. De asemenea, necesită numeroase vizite la un dermatolog pentru obținerea celor mai bune rezultate.
Sfaturi: Chiar dacă inițial ar putea părea o metodă costisitoare, pe termen lung, mulți consideră că epilarea cu laser este o investiție care poate fi susținută.