fbpx

MCT reprezintă trigliceride cu catenă medie sau acizi grași cu lanț mediu. Acest lucru este diferit de grăsimile standard, care sunt cunoscute ca trigliceride cu catenă lungă. Uleiul MCT este un produs fabricat de om care se face prin amestecarea uleiurilor de nucă de cocos și de palmier într-un laborator. Mulți oameni iau ulei de MCT ca supliment din cauza pretinselor sale beneficii pentru sănătate. Dar merită să încerci?

Iată ce arată dovezile

– Uleiul MCT poate ajuta corpul să ardă mai multă energie, ajutându-te potențial să pierzi în greutate.

– Uleiul MCT este ușor preluat de ficat, care îl arde și îl folosește ca sursă de energie. Deoarece este preluat și ars mai ușor decât acizii grași cu lanț lung, acesta ajută organismul să ardă mai mult, ceea ce poate conduce la o reducere a obezității.

– Uleiul MCT te poate face să te simți mai plin.
Studiile efectuate atât la animale, cât și la oameni au arătat că uleiul MCT umple oamenii mai repede, astfel că ajung să mănânce mai puțin în general. Deoarece devin mai sătui mai devreme, persoanele care iau ulei MCT consumă mai puține calorii, ceea ce poate avea ca rezultat și pierderea în greutate.

– Uleiul MCT este excelent pentru persoanele cu anumite afecțiuni digestive.
Dacă suferi de afecțiuni hepatice, boală celiacă, ai avut o intervenție chirurgicală bariatrică prealabilă sau ai avut altă tulburare de absorbție, uleiul MCT poate fi ceea ce ai nevoie.

Uleiul MCT poate fi mai bine absorbit și digerat decât alte grăsimi, astfel încât acestea să te ajute să-ți asiguri corpul că obține exact ceea ce are nevoie.

– Uleiul MCT susține sistemul cardiovascular.
Studiile au arătat că uleiul MCT poate ajuta la creșterea colesterolului „bun”, scăderea colesterolului „rău” și îmbunătățirea generală a profilurilor lipidice. Ce înseamnă asta pentru tine? Uleiul MCT poate ajuta la protejarea împotriva acumulării de plăci în arterele tale, la cauza atacurilor de inimă și la alte probleme medicale.

– Uleiurile MCT pot îmbunătăți rezistența la efort.
Într-un studiu, s-a arătat că uleiul MCT accelerează procesele celulare care implică mitocondriile, stațiile electrice ale celulei. Prin acest mecanism, luarea unui supliment MCT te poate ajuta să reziști unor antrenamente mai puternice și mai lungi la sală.

Înainte de a adăuga suplimente nutritive sau de a-ți schimba dieta în orice mod, mai ales dacă ai probleme de sănătate, este important să discuți cu un medic!