fbpx

Când vine vorba de pielea sensibilă, nu este atât de ușor de definit cum s-ar crede. În unele cercuri dermatologice, acnee, rozacee, arsuri și dermatită de contact sunt toate considerate sensibile. Numitorul comun al tuturor acestor condiții este inflamarea.

Sensibilitatea la acnee
La acnee, inflamația este un rezultat al glandelor hiperactive care produc sebum și care se amestecă cu celulele moarte ale pielii și alte resturi, înfundând porii. Acest lucru creează o oportunitate de creștere a numărului de bacterii. Sistemul de apărare al organismului dă un adevărat război împotriva bacteriilor, ceea ce are ca rezultat un aspect inflamat al pielii.

Sensibilitatea la rozacee
Rozaceea este o afecțiune a pielii fără o cauză clară; totuși, doar pentru a numi câteva, sunt cunoscute niște cauze declanșatoare, cum ar fi expunerea la soare, stres emoțional, vreme caldă, vânt, alimente picante și exerciții fizice grele. Simptomele de rozacee pot fi: înroșirea feței, roșeață persistentă, umflături sau coșuri și vase de sânge vizibile.

Senzație de înțepătură și arsură
Acesta este răspunsul inflamator atunci când ceva lovește pielea și o face să ardă (ca un acid sau un retinol puternic).

Dermatita de contact
Dermatita de contact este un răspuns inflamator care se întâmplă atunci când ceva vine în contact cu pielea ta și provoacă iritații sau o reacție alergică. Cele mai comune cauze ce pot determina apariția acestei sensibilități sunt: bijuteriile, produsele cosmetice, produsele de îngrijire personală, balsamurile sau plantele de țesături (adică, iedera otrăvită).

Pentru fiecare afecțiune, reducerea inflamației este esențială. Evitați utilizarea excesivă de substanțe abrazive și alegeți-vă o îngrijire delicată, fără parfumuri, hipoalergenică. Căutați ingrediente antiinflamatorii, cum ar fi ceaiul verde, soia, castravetele și niacinamida (un derivat al vitaminei B3).