fbpx

Ce tip de aparat cu laser este potrivit pentru tine și pielea ta?

Cum găsești cel mai bun tip de aparat cu laser? Candela, YAG, LightSheer, Alexandrite Laser, Diode laser, Ruby Laser – acestea sunt doar câteva dintre modelele cu laser existente pe piață. Companiile caută să schimbe frecvent tehnologia, dar nu sunt întotdeauna atât de rapide în a explica și diferența dintre variatele modele.

De aceea am adunat o listă a patru dintre cele mai comune tipuri de aparate cu laser – Nd: Yag, Alexandrite, Diode și Ruby – identificând argumentele pro și contra pentru fiecare.

Lista nu este în nici un caz exhaustivă, dar ar putea ajuta la o decizie mai bine informată.

1.Laserul YAGCel mai bun pentru pielea întunecată
Cum funcționează: O metrică pentru un laser măsoară absorbția melaninei sau rata la care lumina și căldura laserului sunt preluate de melanină, pigmentul din piele și păr. Laserul YAG este preferat pentru persoanele cu pielea întunecată datorită ratei de absorbție mai slabă a melaninei. Ceea ce îl face mai sigur pentru pielea întunecată sunt lungimile de undă, care pot ajunge dincolo de melanina din epidermă până la melanina din păr. Cu toate acestea, deoarece laserul urmărește melanina mai concentrată, nu este foarte eficient pe părul fin sau alb.
Pro: Așa cum s-a afirmat, lungimile de undă mai lungi ale lui YAG îl fac mai sigur pentru pielea întunecată; ele îi dau, de asemenea, cel mai mare potențial de a distruge părul la papilă, structura bulbică la baza foliculului de păr.
Contra: datorită absorbției sale reduse de melanină, sunt necesare mai multe tratamente pentru rezultate optime. Tratamentele cu aceste lasere pot fi, de asemenea, mai dureroase și mai puțin eficiente pe părul fin.

2. Laserul Alexandrite – Cel mai bun pentru pielea măslinie
Cum funcționează: Acesta are o lungime de undă ușor mai lungă decât unii dintre concurenții săi, ceea ce îl face utilizabil pe o gamă largă de tonuri ale pielii, inclusiv pe pielea măslinie.
Pro: Poate că beneficiul cel mai important al Alexandritei este o creștere a dimensiunii și a ratei de repetare, ceea ce înseamnă că poate trata mai rapid o suprafață mai mare a pielii. Aceasta o face ca să fie una dintre cele mai rapide metode disponibile.
Contra: În ciuda lungimii sale lungi de undă, are încă o absorbție ridicată de melanină, deci există un risc semnificativ pentru o ușoară decolorare și arsuri pe toată pielea.

3. Laserul Diode (Diodă)- Cel mai bun pentru o piele moderată până la medie
Cum funcționează: Dioda, unul dintre cele mai noi și cele mai frecvent utilizate tipuri de aparate cu laser, a fost proiectat pentru tipuri de piele de la moderată la medie.
Pro: Dioda emite ambele lungimi de undă mai scurte și mai lungi, deci are o absorbție bună a melaninei și pătrunde adânc în foliculii de păr. Lungimile de undă mai lungi reduc, de asemenea, riscul de deteriorare a pielii.
Contra: Principalul dezavantaj al laserului diodic este noul său model, deoarece nu există încă o cantitate adecvată de date pentru a evalua rezultatele sale pe termen lung.

4. Laserul Ruby – Cel mai bun pentru o piele de tonuri deschise
Cum funcționează: Cel mai vechi tip de laser pentru îndepărtarea părului, Ruby are o rată mai mare de absorbție a melaninei decât cele mai multe alte lasere de pe piață, ceea ce îl face cel mai potrivit pentru îndepărtarea pielii și a părului ușor.
Pro: Eficace, chiar și pe păr foarte fin.
Contra: Din cauza absorbției de melanină, este mai predispusă să lase pielea decolorată. Din acest motiv, trebuie utilizat numai pe piele foarte deschisă la culoare.