fbpx

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci miere înainte de culcare

Cei mai mulți dintre noi suntem conștienți de faptul că mierea poate fi folosită pentru combaterea răcelii și pentru hidratarea pielii, dar este posibil să nu fim conștienți că oamenii de știință o numesc superfood din cauza numeroaselor alte proprietăți despre care poate nu ați auzit. Combinarea cu mâncarea este gustoasă și sănătoasă, dar dacă vei consuma doar o lingură de miere înainte de culcare și-ți vei lăsa corpul să-i absoarbă bunătatea toată noaptea, vei fi surprins de minunile pe care vei începe să le vezi. Iată o listă de lucruri pe care trebuie să le știi despre acest superfood și ce poate face el pentru corpul tău noaptea.

  1. O noapte de somn bun

Mierea conține un nutrient numit triptofan, un hormon care te ajută să te relaxezi și care oferă corpului tău semnalul că „este timpul să mergi la culcare”. Deși corpul nostru are nevoie de acest aminoacid, el nu îl produce în mod natural și poate fi obținut doar consumând produse precum mierea. Uneori ne trezim în miez de noapte. Acest lucru se întâmplă deoarece, în timpul somnului, creierul nostru are nevoie de o substanță numită glicogen și induce glandele suprarenale situate în rinichi pentru a elimina adrenalina și cortizolul, care nu ne vor lăsa să dormim. Din fericire, mierea conține glicogen, așadar consumul ei înainte de somn te va ajuta să eviți acea grăbire a adrenalinei și să-ți asiguri un somn bun.

  1. Ajută la scăderea tensiunii arteriale

Deoarece hipertensiunea arterială este un factor care contribuie la riscul semnificativ de boli de inimă, menținerea moderată și stabilă este o măsură bună pentru a evita complicațiile cardiace. Mierea conține compuși antioxidanți despre care s-a dovedit că reduc tensiunea arterială, așa că fă dintr-o lingură de miere, seara, o modalitate bună de a preveni hipertensiunea arterială.

  1. Îți va scădea trigliceridele

Trigliceridele sunt un tip de grăsime prezentă în sânge. Un nivel ridicat de trigliceride înseamnă un risc de a dezvolta boli de inimă și diabet. Din fericire, mierea este legată de diminuarea nivelului de trigliceride din corp. Le transformă în aliați buni care îți curăță sângele de grăsimi inutile.

  1. Îți va stimula sistemul imunitar

Mierea este bogată în antioxidanți și agenți antibacterieni, care ajută la stimularea sistemului imunitar, făcându-te mai puternic în lupta împotriva infecțiilor cauzate de microorganisme precum bacteriile, ciupercile și numeroși viruși. Pe lângă faptul că o consumi în fiecare seară pentru a-ți ridica apărarea naturală, poate fi aplicată și pe răni pentru a permite acelor active antibacteriene să funcționeze în favoarea ta.

  1. Corpul tău va începe să ardă grăsimea mai repede

Când este luată, mierea îți crește metabolismul prin producerea unui efect termogen asupra corpului. Aceasta înseamnă că îmbunătățește circulația, ceea ce îți crește puțin temperatura corpului, ajutându-te să arzi grăsimea fără mult efort.

  1. Ține tusea departe

Mierea este un antiinflamator natural. Așadar, consumând o lingură de miere amestecată cu apă caldă în fiecare seară, poți minimiza iritațiile din gât și poți evita tusea. În plus, mierea este un bun antibiotic care poate ajuta la combaterea oricărei bacterii de la nivelul gâtului.

  1. Poate fi partenerul tău anti-îmbătrânire

Cea mai bună metodă naturală de a încetini îmbătrânirea este consumul de antioxidanți, iar mierea este plină cu ei. Este întotdeauna o idee bună să te hidratezi și să aplici seruri nutritive pe piele, însă consumul de miere în fiecare seară înainte de a dormi te va ajuta să combați semnele îmbătrânirii din interior, devenind un aliat puternic.

  1. Te va ajuta să eviți depresia

Mierea conține polifenol, un produs chimic organic care ajută la combaterea depresiei prin combaterea stresului oxidativ din celulele creierului tău. Dacă vrei să îți păstrezi sănătatea psihologică și să te trezești simțindu-te motivat, consumul de miere în fiecare seară te va ajuta cu asta.