fbpx

Avantajele utilizării unui umidificator în timpul iernii

Iarna există un prejudiciu tăcut pentru sănătatea ta care suflă în jur – aerul uscat. Spre deosebire de vară, când umiditatea este ridicată și aerul este gros și umed, iarna este o perioadă de timp cu umiditate scăzută. Când aerul din casă are o umiditate scăzută, poți deveni mai susceptibil la boli și corpul tău se poate deshidrata. Umidificatoarele sunt un instrument la îndemână, ieftin, care-ți pot ajuta sănătatea reintroducând umiditatea în aer. Iată primele trei beneficii prin care un umidificator te poate ajuta în acest sezon rece și uscat.

Hidratează pielea

Iarna, sistemele de încălzire au adesea un efect negativ asupra pielii, deoarece un mediu uscat și fierbinte face dificilă reținerea umezelii pentru corp. În această perioadă a anului, vei observa că pielea ta este crăpată și are nevoie disperată de o cremă hidratantă. Treci peste pielea uscată și iritată, introducând un umidificator în casa ta. Vaporii de apă eliberați în aer îți vor hidrata pielea, părul și buzele.

Îmbunătățește simptomele de frig

Dacă ai răceală sau gripă și ai congestie (nas înfundat), tuse și dureri în gât, umidificatorul te poate ajuta. Adăugarea de umiditate în aer te va ajuta să elimini mucusul și să-ți relaxezi respirația, reducând toate simptomele și ajutându-te să dormi mai bine noaptea.

Ameliorează astmul

Adesea, nervii din plămâni se pot irita atunci când respiri aer rece și uscat. Acest lucru poate duce la inflamație și constrângerea căilor respiratorii, care pot provoca un atac de astm. Umezește aerul din casă cu un umidificator pentru a te ajuta să respiri mai bine și pentru a reduce probabilitatea de a declanșa un atac de astm.

Acordă atenție atunci când instalezi umidificatorul, deoarece o cameră prea umedă poate duce la creșterea iritanților pentru respirație, cum ar fi mucegaiul și bacteriile. Redu umiditatea dacă perdelele sau pernele încep să se simtă umede sau dacă pe ferestre începe să se formeze condensul. Asigură-te că păstrezi umidificatorul curat pentru a evita răspândirea bacteriilor în aer.